Μεγάλη απώλεια για τα παιδιά: Πέθανε ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη

Μεγάλη απώλεια για τα παιδιά αφού πέθανε ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη. Πρόκειται για τον Στίφεν Χιλλένμποργκ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Η απώλεια του σχεδιαστή του πλέον πετυχημένου καρτούν των τελευταίων δεκαετιών επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του παιδικού καναλιού Nickelodeon.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μοιραστούμε την απώλεια του Στίφεν Χιλλένμποργκ, του ανθρώπου που δημιούργησε τον Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή», ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου παιδικού δικτύου.

Ο σπουδαίας καρτουνίστας σχεδίασε τον Μπομπ Σφουγγαράκη το 1999. Σε πολύ σύντομο διάστημα, ο τετράγωνος σπόγγος με τον πειρατή-αφηγητή και οι υπόλοιποι επικοί χαρακτήρες καρτούν, κατέκτησαν την αγορά των παιδικών σειρών, καθώς και τον κινηματογράφο, με ταινίες που έσπασαν ταμεία σε όλον τον κόσμο.

Τα επεισόδια της σειράς του Μπομπ Σφουγγαράκη προβάλλονται ακόμη και σήμερα, ενώ το υλικό είχε ανανεωθεί πολλές φορές στη διάρκεια των χρόνων, βασισμένο πάντα στην αρχική ιδέα και σχεδιασμό.

Ο Στίφεν Χιλλένμποργκ διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2017 με σύνδρομο σκλήρωσης ALS (Amyotrophic lateral sclerosis) ή ασθένεια Lou Gehrig.

Σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο, ο διάσημος καρτουνίστας κατέρρευσε και τελικά παραδόθηκε στην ασθένειά του. «Θέλω οι άνθρωποι να ακούσουν από μένα ότι πάσχω από την ασθένεια ALS», είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη, σοκάροντας την παγκόσμια κοινότητα με την κυνική ομολογία της κατάστασής του.

Το τελευταίο διάστημα, ο 57χρονος καρτουνίστας είχε παρουσιάσει κινητές αδυναμίες σε όλα τα μέλη του σώματός του, καθώς και εγκεφαλική δυσλειτουργία.

Ο Στίφεν Χιλλένμποργκ ήταν παντρεμένος με την Karen και είχε έναν γιο 10 ετών, τον Clay.

Διαβάστε επίσης