Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Πόρτο Ράφτη σε τρία μέτωπα

Συναγερμός. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Πόρτο Ράφτη αργά το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ξέσπασε στις περιοχές Κάστρο και Χαμολιά, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Για λόγους ασφαλείας απομακρύνονται οι κάτοικοι στην οδό Αιόλου, η οποία βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Η αστυνομία, εκκενώνει την περιοχή από την οδό Λαμίας και προς το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φορά του πύρινου μετώπου είναι προς τον λόφο, ωστόσο είναι στα όρια της κατοικημένης περιοχής, γεγονός που προϋποθέτει την ύψιστη κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης.

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τουλάχιστον τρεις εστίες με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και τις φλόγες να είναι πολύ μεγάλες και κοντά σε σπίτια!

Το βίντεο έχει αναρτήσει ο Γιάννης Αϊδινιώτης, πρώην προπονητής πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Δήμου Μαρκόπουλου. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και τα σπίτια είναι πολύ κοντά στον πύρινο εφιάλτη.

Διαβάστε επίσης