Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Η φωτιά καίει δασική έκταση. Συναγερμός στο πυροσβεστικό σώμα. Εκκενώθηκαν σπίτια και ένα ξενοδοχείο στο χωριό Κερί

Ανεξέλεγκτη μένετε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί στη Ζάκυνθο με αποτέλεσμα να εκκενωθούν καθώς απειλούνται σπίτια.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη Ζάκυνθο κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα. Ήδη, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Παράλληλα, από την διοικητική της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο ζητήθηκε επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στη Ζάκυνθο.

Εκκενώθηκαν σπίτια και ένα ξενοδοχείο  

Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, όπου εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχείο.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Δήμαρχος Ζακύνθου: “Το 90% των πυρκαγιών στη Ζάκυνθο προέρχονται από εμπρησμό”

Για καθυστέρηση των εναέριων μέσων, που επέτρεψε στη φωτιά να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έκανε λόγο στην εκπομπή One Line Weekend ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Αρετάκη η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, ενώ καίει σε τέσσερα μέτωπα. «Τώρα ξεκίνησαν τα αεροπλάνα. Έγινε μια καταστροφική διακοπή το μεσημέρι, για ανεφοδιασμό» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «μακάρι να υπάρξει αντίδραση. Είναι πολλά χιλιόμετρα τα μέτωπα».

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, απάντησε πως στην Ζάκυνθο το 90% των πυρκαγιών προέρχονται από εμπρησμό.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

 

Διαβάστε επίσης