Μόνο μικροεστίες φωτιάς στον Υμηττό

Ξέσπασε στις 03:18 τα ξημερώματα σε κατοικημένη περιοχή και έφτασε ως τις κεραίες!

Μόνο μικροεστίες φωτιάς υπάρχουν πλέον στον Υμηττό έπειτα από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα (3:18) σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία και έφτασε μέχρι το Πάρκο Κεραιών!

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, κοντά στην οδό Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στην Παιανία εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου και λίγο αργότερα στην λεωφόρο Κατεχάκη από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Με τις φλόγες να ξεπερνούν σύμφωνα με καταγγελίες τα 20 μέτρα όλα τα μάτια στράφηκαν στην Καισαριανή καθώς αν δεν περιοριζόταν η πυρκαγιά υπήρχε μεγάλος κίνδυνος αυτή να περάσει προς την πλευρά του πυκνού δάσους της περιοχής.

Από τη φωτιά στην περιοχή αναφέρθηκαν ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια, αλλά δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός και αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή άμεσα, καθώς η πυρκαγιά έχει ανέβει στο βουνό.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού.

Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο ενισχύθηκαν σημαντικά το πρωί της Δευτέρας. Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβησαν ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης