Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Σουφλί Έβρου

Η φωτιά καίει το δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με την φωτιά που ξέσπασε στο δάσος Δαδιάς-Λευκίμης και ξεκίνησε από την περιοχή μεταξύ των χωριών Λύρα και Λαγυνά Σουφλίου.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με πολλές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τον έλεγχο της κατάστασης, η φωτιά λόγω των πεύκων συνεχίζει να καίει και να επεκτείνεται, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση

Εκτός από τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και το ένα ελικόπτερο, τα οποία «σηκώθηκαν» άμεσα από την Αλεξανδρούπολη και ξεκίνησαν γρήγορα ρίψεις νερού, ζητήθηκε η συνδρομή και άλλων εναέριων μέσων πυρόσβεσης από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι φλόγες, που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, κατευθύνονται πλέον προς την περιοχή του χωριού Λευκίμη και καίνε το δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα