Μεγάλη συμμετοχή στη γαλαντόμα εθελούσια της Eurobank

Στην Eurobank υπολογίζουν ότι μέχρι την εκπνοή του τρέχοντος έτους θα έχει περιοριστεί το σύνολο των εργαζομένων σε ποσοστό 15%

Η λήξη της προθεσμίας ένταξης στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων της «σφυρίχτηκε» στην Eurobank και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τον στόχο των 500 εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα στο α’ επίπεδο κινητροδότησης για οικειοθελή αποχώρηση από τη Eurobank (σ.σ. στους συναινούντες παρέχονταν εφάπαξ 45 μηνιαίοι μισθοί ανεξαρτήτως ηλικίας με ανώτατο όριο τις €150.000) κατά πληροφορίες δήλωσαν συμμετοχή κάτι λιγότερο από 800 τραπεζοϋπάλληλοι.

Δεδομένου ότι στόχος συνολικά του εγχώριου τραπεζικού συστήματος είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους, στην Eurobank υπολογίζουν ότι μέχρι την εκπνοή του τρέχοντος έτους θα έχει περιοριστεί το σύνολο των εργαζομένων σε ποσοστό 15%, αθροίζοντας τις αποχωρήσεις της τελευταίας εθελούσιας εξόδου και του περίπου 500 τραπεζοϋπάλληλους της Eurobank μετακινήθηκαν στην εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων FPS στις αρχές του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κλείσιμο του 2019 οι λίστες προσωπικού της τράπεζας μετρούσαν 8.556 εργαζόμενους.

Την έναρξη προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης αναμένεται να «τρέξουν» το προσεχές διάστημα και η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα