Το μεγαλύτερο δίκτυο παιδεραστών στη Βρετανία κακοποίησε 1.000 παιδιά σε διάστημα 40 χρόνων

Σοκαριστικά στοιχεία βγαίνουν στο φως από την εφημερίδα Mirror, η οποία δημοσίευσε έρευνα, για κύκλωμα παιδεραστών στην Κεντρική Αγγλία όπου κακοποίησε έως και 1.000 κορίτσια, πολλά απ’ αυτά σε ηλικία 11 ετών σε διάστημα 40 χρόνων.

Όπως γράφει η Sunday Mirror, το χειρότερο δίκτυο παιδεραστών στην χώρα παρέσυρε τα παιδιά από τις οικογένειες τους με διάφορα δολώματα, τα νάρκωναν, τα χτυπούσαν και τα βίαζαν.

Η δικηγόρος Λούσι Άλαν, δήλωσε ότι τα «ευρήματα της εφημερίδας είναι εξαιρετικά σοβαρά και σοκαριστικά» και ζήτησε να διεξαχθεί δημόσια έρευνα. Η ίδια έγραψε στο ιστολόγιό της «Θα θέσω το θέμα ενώπιον των υπουργών στο κοινοβούλιο και θα χρησιμοποιήσω κάθε πιθανό τρόπο για να διασφαλίσω ότι τα γεγονότα θα γίνουν γνωστά».

Το άρθρο, επίσης, αναφέρει ότι δάσκαλοι, κοινωνικές υπηρεσίες και εργαζόμενοι στο τομέα της ψυχικής υγείας γνώριζαν για την υπόθεση αλλά δεν μίλησαν στην Αστυνομία.

Από την άλλη, η αστυνομία του Γουέστ Μέρσια επισήμανε ότι, θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση αλλά οι πληροφορίες δεν είναι καινούριες και έχουν προκύψει από πολλές υποθέσεις.

«Αυτή ήταν μία από τις πρώτες περίπλοκες και κρίσιμης σημασίας έρευνες σχετικά με κατηγορίες αποπλάνησης παιδιών» δήλωσε ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, Μάρτιν Έβανς.

Διαβάστε επίσης