Μείωση ΦΠΑ σε φάρμακα και εμβόλια φέρνει το νέο φορο-νομοσχέδιο

Εκτός φόρου πολυτελείας τα ΙΧ πολυτέκνων. Αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το φορο-νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό η τροπολογία του υπ. Οικονομικών που προβλέπει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, από το 13% στο 6%, σε σημαντικά φάρμακα και εμβόλια.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας η ρύθμιση αφορά σε φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια.

Εκτός φόρου πολυτελείας τα ΙΧ πολυτέκνων

Με άλλη ρύθμιση στην ίδια τροπολογία, εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, από το φορολογικό έτος 2019 κα εφεξής, και τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με τέσσερα τουλάχιστον εξαρτώμενα άγαμα τέκνα.

Μειώνεται ο συντελεστής για μετεγγραφές ή ανανεώσεις συμβολαίων αθλητών

Ενδιαφέρουσα είναι τέλος, η ρύθμιση για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 45% στο 22%, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ. Η ρύθμιση θα ισχύει από 1/1/2020.

 

Διαβάστε επίσης