Μένει ο Φαν’τ Σιπ, τέλος η Εθνική για Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σιόβα

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Ολλανδού προπονητή Τζόνι Φαν’τ Σιπ στην Εθνική ομάδα, με δηλώσεις του στην «Live Sports». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό αποτελεί «προσωπική άποψη». Αλλά όταν τεθεί το θέμα, μετά το πέρας των δυο εναπομεινάντων αγώνων με Ισπανία και Κόσοβο, τι ακριβώς θα έχει μεσολαβήσει και θα την αλλάξει;

Κι από τη στιγμή που ο Δημητρίου θέλει την παραμονή του Ολλανδού, ας το θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα μείνει.

Κι αφού μείνει ο Φαν’΄ Σιπ, τελείωσαν μια και καλή Παπασταθόπουλος, Σιόβας και Μανωλάς. Δεν πρόκειται να ξανακληθούν. Παρ’ ότι ο Δημητρίου τάχθηκε υπέρ της επιστροφής τους, ο Ολλανδός δεν θέλει να χαλάσει το καλό κλίμα.

Ο Δημητρίου τόνισε:

Για την ήττα στην Σουηδία«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχαμε τόσο καλή απόδοση, αλλά ούτε και ότι η τύχη θα μας γύριζε τόσο φανερά την πλάτη. Δυστυχώς όμως, στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ομάδα που βάζει γκολ. Και αυτό συνέβη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μία σχετική απειρία κάποιων ποδοσφαιριστών μας. Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όταν παίζεις 60 λεπτά εξαιρετικά και φέρνεις σε δύσκολη θέση μία πανίσχυρη ομάδα, όπως η Σουηδία, είναι ανθρώπινο να πέσεις ψυχολογικά την στιγμή που δέχεσαι το γκολ. Πόσο μάλλον όταν αυτό προήλθε από πέναλτι, λόγω απειρίας επαναλαμβάνω».

Σχετικά με το θέμα της παραμονής του Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής«Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα παιχνίδια. Έχουμε ακόμα δύο ματς, στα οποία η ομάδα πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Και αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, όπως και η εικόνα που οφείλει να δείξει η Εθνική. Μετά το τέλος των προκριματικών θα παρθούν οι αποφάσεις της ομοσπονδίας. Εγώ θα σας εκφράσω σήμερα καθαρά προσωπική άποψη. Κρίνω το έργο του προπονητή, μέχρι τώρα, θετικό. Θεωρώ ότι είναι σαφώς περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά. Έχει δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η προσωπική μου άποψη είναι υπέρ της ανανέωσης συμβολαίου του προπονητή και της παραμονής του στον πάγκο της Εθνικής. Όμως, ξαναλέω, δεν εκφράζω άποψη – θέση της διοίκησης της ΕΠΟ. Μόνο την δική μου. Και σημειώνω ότι στα δύο παιχνίδια που απομένουν η Εθνική πρέπει να δείξει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικά και ως προς την λήψη των τελικών αποφάσεων».

Τέλος, για το ενδεχόμενο επιστροφής των Μανωλά, Παπασταθόπουλου, Σιόβα, σημείωσε: «Για μένα όλα τα τα παιδιά τα έχει ανάγκη η Εθνική. Θέλω όλοι οι καλοί παίκτες να παίζουν στην ομάδα. Επιθυμία μου είναι να επιστρέψουν τα τρία παιδιά. Όμως, ποιους θα καλέσει ο προπονητής δεν είναι θέμα ούτε του προέδρου ούτε της ομοσπονδίας. Είναι θέμα δικό του αν θα τους καλέσει και των παικτών αν θα το αποδεχθούν. Ο προπονητής κάνει τις επιλογές στην Εθνική. Ξεκαθαρίζω πάντως ότι είναι ελεύθερος να τους καλέσει από πλευράς ομοσπονδίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα