Μενίδι: Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που λήστευε πεζούς, αμάξια και ντελιβεράδες

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι ηλικίας από 13 έως 17 ετών

Συμμορία ανηλίκων η οποία με τη χρήση βίας διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών, εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Παρασκευής στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι ημεδαποί ηλικίας από 13 έως 17 ετών, μέλη της σπείρας. Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη.

Είχε προηγηθεί ληστεία σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, τον οποίο σταμάτησαν, μπήκαν στο όχημα και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια όταν εκείνος βγήκε από το όχημα, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το πορτοφόλι.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, οι κατηγορούμενοι ανήλικοι είχαν συστήσει σπείρα, με εναλλασσόμενους ρόλους, με ορμητήριο τον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές και διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, πεζούς, σε διανομείς ταχυφαγείων, ακόμη και σε αποβιβαζόμενους επιβάτες αμαξοστοιχίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αχαρνών.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία και να κτυπούν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 21 περιπτώσεις ληστειών και δυο κλοπών και ειδικότερα:

– δέκα ληστείες σε πεζούς, μεταξύ των οποίων σε ηλικιωμένες και ανήλικο

– έξι ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς

– τρεις ληστείες σε διανομείς φαγητού

– δύο ληστείες σε αποβιβασθείσες γυναίκες από την αμαξοστοιχία στο σταθμό των Αχαρνών

– δύο κλοπές

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης