«Μένω σπίτι» και… κουρεύω μόνη τις αφέλειές μου (βίντεο)

Η hair expert, Σοφία Νομικού, δίνει χρήσιμες συμβουλές για κούρεμα κατ’οίκον

Αν βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτές που αναγκαστικά πρέπει να πιάσεις το ψαλίδι αυτές τις μέρες (και μόνο… αναγκαστικά!) για να κουρέψεις μόνη τις αφέλειές σου -αφού όλα τα κομμωτήρια είναι κλειστά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού– ιδού τι πρέπει να ξέρεις!

Η hair expert, Σοφία Νομικού, μας δίνει όλα τα tips για να δείξεις υπέροχη!

 

Κράτησε σημειώσεις! Τι πρέπει να προσέξεις όταν κουρεύεις μόνη σου τις αφέλειές σου!

Τα πάντα είναι η πρώτη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό αλλά για να μην πελαγοδρομήσεις η Σοφία Νομικού μας λέει ποια δύο- τρία στοιχεία είναι πιο βασικά! «Όταν πάμε να κουρέψουμε τις αφέλειες μόνοι μας στο σπίτι καλό είναι να έχουμε πέρα από το κανονικό ψαλίδι ένα ψαλίδι αραιώματος με δοντάκια για να διορθώσουμε οποιαδήποτε λάθος ψαλιδιά έχουμε κάνει. Καλό είναι να κόβουμε τις αφέλειες σε στεγνά μαλλιά ακολουθώντας τη φυσική φορά και κατεύθυνση που πάνε οι τρίχες». Ωστόσο, το πιο βασικό για να αποφύγεις το epic fail που είδες παραπάνω είναι το εξής: «Το πιο σημαντικό είναι να μην πάρουμε κατευθείαν τις αφέλειές μας πολύ κοντές ώστε να έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να βγουν πιο μακριές παρά πιο κοντές από ότι υπολογίζαμε», τονίζει η hair expert.

 

Και πώς κρατάμε το ψαλίδι;

Δεν έχω καθόλου skills στις χειροτεχνίες και η τελευταία φορά που έπιασα ψαλίδι ήταν για να ανοίξω ένα δέμα. Δεν πιάνεται. Το χρησιμοποίησα σαν κοπίδι. Πώς μπορεί, λοιπόν, κάποια σαν εμένα να πιάσει το ψαλίδι για να κόψει τα μαλλιά της και να έχει το αποτέλεσμα που θέλει; «Το ψαλίδι το κρατάμε με τον ίδιο τρόπο το κρατάμε ένα απλό ψαλίδι που κόβουμε χαρτί. Χρειαζόμαστε μία χτένα για οδηγό η οποία θα είναι παράλληλη με το πάτωμα και θα έχει μέσα το τμήμα από τα μαλλιά που θέλουμε να κόψουμε. Αρχικά, λοιπόν, το ψαλίδι είναι παράλληλα με την χτένα και το πάτωμα και μετά για να το τελειοποιήσουμε χρησιμοποιούμε τις άκρες του ψαλιδιού και κάνουμε πολύ  μικρές ψαλιδιές κάθετα. Αλλά προσοχή! Αυτές οι ψαλιδιές πρέπει να είναι πολύ μικρές και ελεγχόμενες!».

 

Σε τι ύψος πρέπει να κόψω τις αφέλειες;

Η απάντηση έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Πιο συγκεκριμένα, η Σοφία Νομικού λέει: «Αν θέλουμε να πετύχουμε ένα γαλλικό στιλ οι αφέλειες θα πρέπει να κοπούν κάτω από τα μάτια, περίπου στο ύψος των βλεφαρίδων και να ξεκινάνε από τα μάγουλα. Αν θέλουμε να κάνουμε baby bangs, δηλαδή πιο κοντές αφέλειες που έχουν και ένα πιο pin up αποτέλεσμα, τις κόβουμε ακριβώς πάνω από τα φρύδια». Αποφάσισε, λοιπόν, τι θέλεις και κινήσου ανάλογα. Πάντως, η δική μας συμβουλή είναι να να μην αλλάξεις ύφος στις υπάρχουσες αφέλειες όσο και αν βαριέσαι. Βρες ένα χόμπι!

 

Αφέλειες και σχήμα προσώπου: τι πρέπει να γνωρίζεις

Με δεδομένο ότι οι αφέλειες είναι εκείνο το στοιχείο σε μαλλιά που θα έχεις στο πρόσωπό σου, προφανώς και θα επηρεάσει το πώς δείχνει το πρόσωπό σου και επηρεάζεται. Πιο απλά: οι αφέλειες έχουν να κάνουν με το σχήμα του προσώπου σου. «Αν το πρόσωπο είναι πολύ μακρόστενο, όσο πιο μακριά είναι η αφέλεια τόσο πιο πολύ «κόβεται» το πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, δημιουργείται μια «οφθαλμαπάτη» στη μέση και το πρόσωπο μοιάζει πιο συμμετρικό. Αν το πρόσωπο είναι στρογγυλό και κοντό τότε η πιο κοντή αφέλεια θα κολακεύει περισσότερο. Ωστόσο, κάποιες φορές η προσωπικότητα είναι τόσο ισχυρή που ότι αφέλεια και να κάνουμε και ότι σχήμα προσώπου και να έχουμε ταιριάζει!», τονίζει η Σοφία Νομικού.

 

Πριν πιάσεις το ψαλίδι, θυμήσου!

«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να πάρει παραπάνω μαλλιά από ότι έπρεπε ή να τα κόψει πολύ πιο κοντά από ότι έπρεπε. Και στις δύο περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμο», μας λέει η hair expert. Οπότε πριν πιάσεις το ψαλίδι θυμήσου ότι ο κανόνας που ισχύει εδώ είναι παρόμοιος με τον κανόνα του μακιγιάζ: Είναι καλύτερο να πρέπει να προσθέσεις παρά να χρειαστεί να αφαιρέσεις. Αντίστοιχα, είναι καλύτερο να κόψεις μερικούς πόντους γιατί απλούστατα αν τα κόψεις πιο κοντά είναι αδύνατο να προσθέσεις μήκος.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: tlife.gr

 

 

Διαβάστε επίσης