Μένουν σπίτι και… παίζουν μήνυμα «Χαράς» από την Ολλανδία

Το εξαιρετικό βιντεάκι που «φιλοτέχνησαν» τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρότερνταμ παίζοντας ο καθένας από το σπίτι του την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν   

Ένα εξαιρετικό βιντεάκι «φιλοτέχνησαν» πριν από μερικές ημέρες τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρότερνταμ παίζοντας ο καθένας από το σπίτι του την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν.

«Από εμάς, για σένα» ξεκινάει το μήνυμα που συνοδεύει την ανάρτηση των μουσικών στον λογαριασμό της ορχήστρας στο YouTube, εξηγώντας ότι προσαρμόζονται και αυτοί σε μια νέα πραγματικότητα «και θα πρέπει να βρούμε λύσεις για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον».

«Οι δημιουργικές δυνάμεις μάς βοηθούν, οπότε ας σκεφτούμε έξω από το κουτί και ας χρησιμοποιήσουμε την καινοτομία για να διατηρήσουμε την επαφή μας και όλοι μαζί να την κάνουμε να λειτουργήσει. Γιατί αν το κάνουμε μαζί, θα πετύχουμε», καταλήγουν.

Η «Ωδή στη Χαρά» αποτελεί έργο του Γερμανού ποιητή και ιστορικού Φρίντριχ Σίλερ η οποία πρωτοδημιοσιεύθηκε το 1786 ένα χρόνο μετά από τη στιχουργική συγγραφή της. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 40 χρόνια για να γίνει γνωστό το έργο, όταν το 1824 τη μελοποίησε ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν , εντάσσοντάς την στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της Ενάτης Συμφωνίας του.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε επίσης