Μέρκελ: Δεν θέλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει λόγο για περίπλοκες σχέσεις με την Άγκυρα, ενώ τόνισε ότι «φυσικά πρέπει να επιλύσουμε τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο»

Αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την άφιξή της στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Θα επισημάνω ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι φυσικά πολύπλοκη και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον να αναπτύξει μια πραγματικά εποικοδομητική σχέση μαζί της, παρ’ όλες τις δυσκολίες», δήλωσε η Μέρκελ. «Είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ και ο ένας εξαρτάται από τον άλλο, όσον αφορά την τακτική στο μεταναστευτικό και στην υποστήριξη που παρέχουμε στην Τουρκία στην αντιμετώπιση των πολλών προσφύγων ροών που αναλαμβάνει να διαχειριστεί».

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι «φυσικά πρέπει να επιλύσουμε τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και για μένα εδώ η διπλωματία διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε επίσης για τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, τονίζοντας πως στο επίκεντρο βρίσκονται η συνεργασία για την προστασία του κλίματος και την προστασία των επενδύσεων, την οποία θέλουμε να επιταχύνουμε τους επόμενους μήνες, και φυσικά ζητήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα