Μετά τη Βαρυμπόμπη, η Εύβοια – Στις Ροβιές έστειλαν κατοίκους και τουρίστες στην παραλία και απομάκρυναν 85 άτομα

Αντιμέτωποι έχουν βρεθεί με ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς  από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή

Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους στις Ροβιές, με τις αρχές να κάνουν νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (4/8) έκκληση να μεταβούν όλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη παραλία απ’ όπου και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 85 πολίτες. 

Ο πληθυσμός της περιοχής έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς από τη βόρεια πλευρά, με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία.

Οι αστυνομικοί έχουν κλείσει την κυκλοφορία  προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, αφού στις φλόγες τυλίχτηκε  ακόμη και ο δρόμος από τη Λίμνη προς τις Ροβιές.

Κυνηγητό με τις φλόγες “παίζουν” οι πυροσβέστες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην καιόμενη έκταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές, δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

«Εκλιπαρούμε την Πολιτεία για άμεση ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λίμνης, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, χαρακτηρίζοντας «απελπιστική» την κατάσταση.

Εκτός από τις Ροβιές η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή, ενώ το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ. Άλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαβίδ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα