Μετά τις εκλογές το συνυποσχετικό με την Αλβανία

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τηνεξέλιξη των συζητήσεων με τον Αλβανό πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα

Καλά πήγε, όπως λένε στην κυβέρνηση το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Έντι Ράμα στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα. Η υπόθεση του συνυποσχετικού μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας για την προσφυγή στην Χάγη για να την επίλυση καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών προχωράει. Όχι στους ρυθμούς που επιθυμούσε το Μαξίμου, αλλά είναι σε καλό δρόμο. Αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Έντι Ράμα, ο οποίος σε συνέντευξη του παραδέχθηκε ότι επήλθε συμφωνία. Απλά επισήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τις εκλογές, όπως πίεζε η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα τόνισε πως «υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Εμείς ακολουθούμε τα βήματα που προβλέπονται, στη βάση των διαδικασιών ώστε να έχουμε την έγκριση από τον πρόεδρο και στη συνέχεια πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις».

Ο Έντι Ράμα, όμως απάντησε και για τις εκκρεμότητες στα ζητήματα που αφορούν την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, αλλά και τους αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, ο Ράμα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όλα πάνε πολύ καλά». Υπενθύμισε την πολύ καλή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία, σημειώνοντας τη συνάντησή τους στη Δρόπολη «όπου χαιρέτησε τον κόσμο στο ίδιο μέρος όπου ήρθε πρώτος ο πατέρας του». Σύμφωνα με τον Εντι Ράμα «όλα πάνε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και δεν υπάρχει κανένα θέμα». Όσον αφορά τους δεσμούς Ελλάδας – Αλβανίας στις μέρες μας ο Ράμα υπογράμμισε ότι «είναι όλο και καλύτεροι έπειτα από μια περίοδο αναταράξεων και πιστεύω ακράδαντα στις εκπληκτικές δυνατότητες αυτών των δεσμών για το καλό και των δύο εθνών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα