«Μεταρρυθμίσεις για ανάπτυξη»

«Στρατηγικό», χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα, κατά την ομιλία του στο «digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε», του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Όπως είπε ο έμπειρος διπλωμάτης, «η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή συγκυρία καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν δείγματα ανάκαμψης και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό καθώς υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές». Βέβαια, δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει η χώρα την αναπτυξιακή της πορεία με δυναμισμό.

Όσον αφορά το σκέλος των επενδύσεων, ο κ. Πάιατ αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο θα συνοδεύσει στην Ουάσιγκτον ελληνική αποστολή για επαφές με αμερικανικές εταιρίες, ενώ τον ίδιο μήνα θα γίνει και ένα Road Show από το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Ανέφερε δε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποσχεθεί να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας επενδυτικής αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα. «Η βιομηχανία της γνώσης θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος όλων μας», είπε και πρόσθεσε ότι «ως Καλιφορνέζος έχω ιδιαίτερη αίσθηση της μεταμορφωτικής δύναμης της τεχνολογίας και ως πρέσβης στην Ελλάδα έχω ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, και βλέπω ότι οι Έλληνες γίνονται αγωνιστικοί από άκρη σε άκρη της χώρας και προωθούν τον τουρισμό και την τεχνολογία».

«Εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο στην Ελλάδα»

Συνεχίζοντας ο πρέσβης των ΗΠΑ είπε ακόμα ότι «η ελληνική δημιουργικότητα είναι γεμάτη με ιστορίες επιτυχίας που αποτυπώνεται και σε επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, η Ελλάδα με το εξαιρετικά ανθρώπινο κεφάλαιο έχει πολλές δυνατότητες και πολλοί συνομιλητές μου λένε ότι βλέπουμε με άλλο μάτι την Ελλάδα και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και η δυναμική αυτή φαίνεται από την εμπιστοσύνη της TESLA. Οι νέες πρωτοβουλίες θα δημιουργήσουν ένα νέο μέλλον και θα πείσουν και κάποιους που έχουν φύγει να γυρίσουν».

Διαβάστε επίσης