Μετατίθεται η ημερομηνία του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Μετατίθεται η ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι, για την 8η αγωνιστική, ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός. Αρχικά είχε οριστεί για την Κυριακή (28/10), όμως η ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε υπολογίσιμη δυσκολία εφαρμογής μέτρων τάξης, λόγω των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή. Και ζήτησε από τη διοργανώτρια να μεταφερθεί το εναρκτήριο λάκτισμα, μια μέρα αργότερα. Η Super League, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποδεχτεί το αίτημα της αστυνομίας. Και αναμένεται -ίσως και εντός της ημέρας- να ανακοινώσει ότι το ντέρμπι θα διεξαχθεί στην Τούμπα, τη Δευτέρα 29/10.

Εξέλιξη, πάντως, που δε βρίσκει σύμφωνο τον Παναθηναϊκό, αφού επιφέρει σημαντικές αλλαγές και επιβαρύνει το πρόγραμμά του. Οι «πράσινοι» θα αντιμετώπιζαν την Τετάρτη 31/10 την Ιεράπετρα, για τη δεύτερη αγωνιστική του 3ου ομίλου στο κύπελλο. Η μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντέρμπι δεν μπορεί να επιφέρει μετάθεση και στον αγώνα κυπέλλου των τριφυλλοφόρων την Πέμπτη (1/11), αφού ακολουθεί το Σάββατο (3/11) ντέρμπι με την ΑΕΚ  για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και ο κανονισμός απαγορεύει τη διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων, πριν συμπληρωθεί τουλάχιστον 48ωρο. Άρα, μάλλον ο αγώνας κυπέλλου, θα αναβληθεί και θα οριστεί σε μεταγενέστερη εύκαιρη ημερομηνία. Ανακατεύοντας το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού.

Το αίτημα της αστυνομίας, πάντως, δεν μπορεί να αγνοηθεί. Γιατί σε ενδεχόμενα «παρατράγουδα», οι αρμόδιοι στη λίγκα θα εκτεθούν και θα καταστούν υπόλογοι. Αυτός είναι ο λόγος που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, παρακολουθεί την υπόθεση. Έχει ενημερωθεί για το αίτημα της αστυνομίας και αναμένει η διοργανώτρια να το ικανοποιήσει. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ορίζει ο νόμος, θα αποφασίσει την αναβολή -για λόγους δημόσιας τάξης- και η Super League θα κληθεί να ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Διαβάστε επίσης