Μεταξουργείο – Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας – Ακυρώθηκε η εκδήλωση της Αμάλ

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Μεταξουργείου, με αφορμή την εκδήλωση «The Walk» της προσφυγοπούλας-μαριονέτας Αμάλ, οι διοργανωτές της οποίας αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν

Επεισόδια, με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης από την αστυνομία, σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

Στο σημείο, ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών ακροδεξιών ομάδων, τα οποία προσπάθησαν με συνθήματα να ακυρώσουν την εκδήλωση για την υποδοχή της μαριονέτας «προσφυγοπούλας Αμάλ» – στόχος που, δυστυχώς, επετεύχθη – καθώς στο Μεταξουργείο ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της στην Αθήνα.

Παράλληλα, αριστερές ομάδες πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στην πλατεία Μεταξουργείου, προκειμένου να προστατεύσουν τόσο την εκδήλωση, όσο και εκείνους που συνοδεύουν την κούκλα Αμάλ.

Για τη συγκέντρωση είχε απευθύνει κάλεσμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά», στο οποίο ανέφερε:
«Σήμερα Παρασκευή 3/9 στις 7:00 μμ, καλούμε σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη. Καλούμε ξανά τους διοργανωτές του δρώμενου με την μαριονέτα Αμαλ, την ομάδα Handspring Puppet Company, να μην υποκύψει στο φόβο που δημιουργούν καλέσματα ακροδεξιών. Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμαλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές, χθες σε μια συγκινητική βραδιά αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου στο Θησείο!
Η πλατεία του Μεταξουργείου σήμερα θα είναι μια πλατεία καθαρή από φασίστες, μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, οποια και αν είναι η καταγωγή τους.
Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί. Ανεπιθύμητοι είναι οι φασίστες.
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/ Πειραιά
Συντονισμός για Προσφυγικό, Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)».

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά», με νέα ανάρτησή του στο Facebook, η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη, γι’ αυτό και καλούν σε νέα συγκέντρωση στην πλατεία Αυδή.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα