Μετεξεταστέος ο ΠΑΟΚ στο μάθημα του “Champions League”

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να προκριθεί στους ομίλους του Champions League δεν έχει μόνο αγωνιστικό υπόβαθρο.

Το εύκολο είναι να πεις : «Έλα μωρέ τώρα, τόσο μπορούνε τα παιδιά…» .Να ρίχνεις ανάθεμα και να καθαρίζεις.

Δεν φταίνε όμως μόνο τα…παιδιά που κλήθηκαν να αναλάβουν ένα τεράστιο φορτίο στις πλάτες τους χωρίς να έχουν την εμπειρία γι αυτό.

Διότι σήμερα δεν μπορεί να ζητά κανείς ευθύνες από τον Τζόλη ή τον Μιχαηλίδη που έκανε το αυτογκόλ…

Από τη στιγμή που η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να προχωρήσει με το πλάνο με τους νέους είναι προφανές ότι θα ήταν προετοιμασμένη να αναλάβει και το κόστος, που εν προκειμένου, είναι ο αποκλεισμός από το Champions League.

Tέτοια είδους πλάνα είναι μακροπρόθεσμα και δεν βγαίνουν σε ένα βράδυ…Για να τα υποστηρίξει δε, μια ομάδα θα πρέπει να παραδεχθεί ότι θα χάσει πολλούς στόχους (πρωτάθλημα. Ευρώπη) για να έχει κάποιο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.

Θαύματα από την μια μέρα στην άλλη, δεν γίνονται.

Ωστόσο, είναι φανερό ότι στην διαχείριση του σχεδίου για την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Champions League έγιναν λάθη απ  όλους.

Όχι μόνο αγωνιστικά. Δεν φταίει (μόνο) ο Πέλκας…

Εδώ, την επομένη της πρόκρισης επί της Μπενφίκα η διοίκηση του ΠΑΟΚ έσπευσε να πουλήσει τον Άκπομ και άφησε την ομάδα χωρίς σέντερ φορ για το πρώτο παιχνίδι των play offs στο Κράσνονταρ. Εδώ, ο προπονητής δεν είχε δεξί μπάκ να εφαρμόσει το σύστημά του και έπαιζε με ποδοσφαιριστές που δεν γνώριζαν την θέση…

Δηλαδή, θα πείραζε τον ΠΑΟΚ αν έδινε τον Άκπομ μετά τα παιχνίδια με τους Ρώσους; Μπορεί και να μην άλλαζε τίποτα, αλλά δεν θα μπερδευόταν ακόμη και ο προπονητής με το αν θα ΄έπρεπε ή όχι να βάλει τον Τσόλακ (που πήρε σε ένα βράδυ από τον Ριέκα για να του λύσει το ματς της χρονιάς) με την Κράσνονταρ …αλλαγή κι ενώ πριν από μερικές μέρες τον έβαζε βασικό στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Βόλο.

Ο ΠΑΟΚ της Τούμπας με την Κράσνονταρ έδειξε πόσο μπερδεμένος ήταν ο προπονητής του, αλλά και πόσο αγχωμένοι και χωρίς προσανατολισμό οι παίκτες του.

Δεν αρκεί να λες «πάμε να κάνουμε πράξη το όνειρο». Θα πρέπει να ξέρεις και τον τρόπο…

Στον ΠΑΟΚ έδειξαν την απειρία τους σε όλους τους τομείς.

Ακόμη και ο (διψασμένος) κόσμος της ομάδας έκανε σφάλμα να πάει πριν από το ματς στο «Μακεδονία Παλάς» για να εμχυψώσει τους παίκτες. Τους γέμισε περισσότερο άγχος.

Αν έπρεπε να πήγαιναν οι οπαδοί στην ομάδα θα ήταν μετά το ματς και εφόσον όλα είχαν πάει πρίμα…

Αλλά, αυτό έμεινε όνειρο, όπως και των μαθητών σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης που σήκωσαν το πανό με την ελπίδα ότι ο ΠΑΟΚ θα περνούσε στο Champions League, όμως το πιο πιθανό είναι να χάσουν όλα τα μαθήματα της χρονιάς και να μείνουν μετεξεταστέοι…

Μήπως και ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα