Μετωπική του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου με τον Λ. Αυγενάκη για τη διαιτησία

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έστειλε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την τροπολογία που κατατέθηκε για την επαγγελματική διαιτησία!

Ο Τάκης Μπαλτάκος, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ, είπε:

«Νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα».

Ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε επίσης στην Αθλητική Δικαιοσύνη, προαναγγέλοντας αλλαγές στο Καταστατικό, ώστε όλες οι αποφάσεις που αφορούν αγωνιστικά ζητήματα να εκδίδονται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες, ενώ έκανε λόγο και για επαναφορά της κλήρωσης των δικαστών που στελεχώνουν τα πειθαρχικά όργανα.

«Ευχαριστώ τους πάντες, όσους με υπέδειξαν και όσους συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών. Από τη στιγμή αυτή δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι, υπάρχει μόνο σφουγγάρι, ένα σφουγγάρι που σβήνει οτιδήποτε έχει γίνει μέχρι σήμερα. Θα κάνουμε προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΠΟ, να ενισχυθεί η κυριαρχία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει ένας οργανισμός εφάμιλλος των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαλτάκος και συνέχισε:

«Για τη διαιτησία, νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές και προβλέπει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει νόμους αντισυνταγματικούς. Έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της UEFA. Ακούει τις ΕΠΣ, συνεργάζεται με την UEFA. Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ, απλά δεν θα περάσει. Πάντοτε σε συμφωνία με τη FIFA και την UEFA. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα.

Στην αθλητική δικαιοσύνη πρέπει να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. Θα περάσουμε διατάξεις στο Καταστατικό, ώστε όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, θα ορίζονται σε δύο μέρες και η απόφαση θα βγαίνει σε τρεις ημέρες. Σύνολο πέντε μέρες. Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη θα παύεται από τη Γενική Συνέλευση. Αν δεν μπορεί ο δικαστής να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, να παραιτηθεί. Αλλιώς θα τον παύσει η ΕΠΟ. Επίσης, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου δεν θα στέλνει όποιους δικαστές επιθυμεί. Οι δικαστές θα κληρώνονται, όπως συμβαίνει στα πολιτικά δικαστήρια. Είναι απαραίτητες αυτές οι αλλαγές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα