Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για άσκηση ποινικών διώξεων

Μακραίνει ο κατάλογος των προσώπων, που αναμένεται να κληθούν από τη Δικαιοσύνη, για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν τους χειρισμούς τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους 94 νεκρούς.

Η αρχική προσπάθεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που προσπάθησε να κρατήσει “χαμηλά” την δικαστική έρευνα, επικεντρώνοντας την πρωτίστως στα αίτια, κάτω από το βάρος τόσων νεκρών δεν άντεξε. Αποτέλεσμα ήταν η έρευνα να έχει επεκταθεί πλέον προς κάθε κατεύθυνση, γεγονός που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, για το τι θα επακολουθήσει ποινικά.

Συμφώνα με πληροφορίες, από τη μέχρι τώρα πορεία της έρευνας, τις μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, στο κάδρο των ευθυνών έχουν μπει κορυφαία στελέχη της Περιφέρειας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δήμαρχοι και άλλα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη για τυχόν ποινικές ευθύνες και στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις οι πρώτοι ύποπτοι, για εγκληματικές παραλείψεις και πράξεις. Οι ύποπτοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη διά παραλείψεως, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την άσκηση διώξεων για την τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που κόστισε τη ζωή 94 ανθρώπων, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό.

Επιπλέον, πληροφορίες από ανώτατες δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι, εάν ταυτοποιηθούν συγκεκριμένα στοιχεία της έρευνας, δεν αποκλείεται η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, για το ενδεχόμενο αναζήτησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων! Εάν γίνει αυτό, τότε θα διαχωριστεί η δικογραφία και η Εισαγγελία θα συνεχίσει την έρευνα, για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Τέλος, αναμένονται οι καταθέσεις των συγγενών των ανθρώπων που χάθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

Διαβάστε επίσης