Μέτρα για αποπληρωμή των ιδιωτικών παρόχων υγείας

Μία σειρά από μέτρα προκειμένου να αποπληρωθούν οι ιδιωτικοί πάροχοι υγείας (ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, θεραπευτήρια κ.λπ.) εξήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι καθυστερεί ο οικονομικός και ιατρικός έλεγχος προς τους ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας προβλήματα στην λειτουργία τους. Ο κ. Μπέζας είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ εξαιρεί από τον ιδιωτικό οικονομικό έλεγχο τους παρόχους ανοικτής περίθαλψης και ο οικονομικός έλεγχος θα ανατεθεί στις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Επικρίνοντας την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επειδή δεν υπογράφει συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες που θα κάνουν τους ελέγχους, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατήγγειλε επιλεκτικές πληρωμές προς συγκεκριμένες κλινικές και είπε ότι δεν αναρτώνται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» οι πληρωμές – μάλιστα κατέθεσε και απόφαση που έγραφε να δοθούν 11 εκατ. σε νοσοκομείο, χωρίς να λέει σε ποιο.

Ο κ. Μπέζας τόνισε ότι οι έλεγχοι, που έπρεπε να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, είναι μία «πρωτόγνωρη» διαδικασία, η οποία «δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί σε μικρό χρονικό διάστημα». Ως τώρα 350 πάροχοι κλειστής περίθαλψης υπέγραψαν τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, αλλά δεν έχουν υπογράψει οι 6.500 πάροχοι ανοικτής περίθαλψης, που διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος των ιδιωτικών εταιρειών.

Διαβάστε επίσης