Μεξικό: Έρευνα για διαφθορά στο σύνολο της αστυνομίας του Ακαπούλκο

Το σύνολο της αστυνομικής δύναμης του Ακαπούλκο στο Μεξικό τελεί που έρευνα, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι συμμορίες ναρκωτικών έχουν διεισδύσει στους κόλπους της Αστυνομίας.

Δύο διοικητές που κατηγορούνται για δολοφονία αναζητούνται, ενώ το σύνολο των αστυνομικών της πόλης του παραθαλάσσιου θέρετρου έχει αφοπλιστεί. Τις περιπολίες έχουν αναλάβει η πολιτειακή αστυνομία και ο στρατός. Στο Ακαπούλκο η αγορά ναρκωτικών έχει μεγαλώσει, ενώ το ποσοστό δολοφονιών έχει εκτοξευθεί. Η πολιτεία Γκουερέρο που βρίσκεται το Ακαπούλκο, είναι από τις πλέον βίαιες στη χώρα, καθώς εγκληματικές ομάδες ελέγχουν περιοχές, ενώ υπάρχει καλλιέργεια παπαρούνας, για να παραχθεί ηρωίνη.

Οι ομοσπονδιακές αρχές υποστηρίζουν ότι προχώρησαν στην έρευνα «επειδή υπάρχουν υποψίες ότι εγκληματικές δυνάμεις έχουν πιθανώς διεισδύσει στην αστυνομία» και υπάρχει «πλήρης αδράνεια» στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Με χαμηλές αμοιβές και ελάχιστη εκπαίδευση, η τοπική αστυνομία στο Μεξικό είναι εύκολος στόχος για τα καρτέλ ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα