«Μέχρι τέλους ο αγώνας μας για τον φόρο ακινήτων»

Αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι τέλους τον πολιτικό και νομικό αγώνα για την φορολογία των ακινήτων, εμφανίστηκε ο πρόεδρός της «Δράσης», Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε πλαισιωμένος από τους Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, Τάσο Αβραντίνη και Μιράντα Ξαφά, τόνισε ότι ο αγώνας είναι ακόμη στην αρχή, καθώς πρόκειται για μια φορολογία εντελώς παράλογη και άδικη, η οποία θα στραγγαλίσει την οικονομική δραστηριότητα. Χαρακτήρισε δε, ακόμα χειρότερο, το αναθεωρημένο σχέδιο της κυβέρνησης για το διπλό φόρο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση, για επικοινωνιακούς λόγους διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Πρότεινε επίσης ο φόρος αυτός να έχει τοπικό χαρακτήρα και να εισπράττεται από τους δήμους, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αναπροσαρμογής των αντικετιμενικών αξιών, οι οποίες είναι, όπως είπε, στρεβλές και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Με τη συνδρομή του πάνελ των ομιλητών, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία για την αγορά ακινήτων και τη φορολογήσή τους την τελευταία τριετία και συνοπτικά, απαντώντας και στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το νέο φόρο ακινήτων, τόνισε ότι υπάρχουν τρεις κοροϊδίες:

-ότι όλα τα κτίσματα θα φορολογηθούν λιγότερο από φέτος
-ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν λαμβάνουν μόνο υπόψιν τις αγοραίες τιμές, αλλά και το κόστος κατασκευής
-ότι δεν θα υπάρξει διπλή φορολόγηση

Οι ομιλητές ανακοίνωσαν τέλος, ότι περίπου 45.000 πολίτες έχουν ήδη συμμετάσχει στην ακτιβιστική ενέργεια της «Δράσης» ενάντια στην υπέρμετρη φορολόγηση των ακινήτων.

Διαβάστε επίσης