Μήνυση κατά Λαζαρίδη κατέθεσε ο Κωνσταντόπουλος

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη σχετικά με τις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη που βασίζονται στην θεωρία των δυο άκρων κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος με αφορμή τη διαμάχη του συνεργάτη του πρωθυπουργού με τη μονάκριβη θυγατέρα του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με την αναφορά υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο στη δράση παρακρατικών μηχανισμών και καταγγέλλει διείσδυση των νεοναζιστικών μηχανισμών σε τομείς της κρατικής μηχανής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος: «Διαπιστώνεται εγκληματική έξαρση της νεοναζιστικής και ρατσιστικής απειλής. Κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις την ύπαρξη, διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς ή τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα.

Δηλώσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως του πρωθυπουργικού συμβούλου του κ. Λαζαρίδη, και άλλων αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος και στρέφονται κατά της ομαλής λειτουργιάς του κοινοβουλευτικού συστήματος».

Όπως αναφέρει Ν. Κωνσταντόπουλος αυτές οι δηλώσεις διατυπώνονται εν γνώσει και με επιμονή και ουσιαστικά ανοίγουν δρόμους για να δράσουν παρακρατικοί μηχανισμοί. Και με βάση όλα αυτά ζητά: «Να ερευνηθούν οι δικτυώσεις εντός των κρατικών θεσμών, νεοναζιστικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών. Να αντιμετωπιστούν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις φορέων εκτελεστικής εξουσίας που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό διάλογο, αλλά δημιουργούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης του συνταγματικού κοινοβουλευτισμού».

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα