Μη απάντηση από Τζανακόπουλο στις φήμες περί ανταλλαγής Σκοπιανού με χρέος

Χωρίς ουσιαστικά να απαντήσει επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κλείσει το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες ότι δηλαδή η Ελλάδα αντάλλαξε το Σκοπιανό με το χρέος την ώρα μάλιστα που στέλεχος της συγκυβέρνησης έβαζε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε μια ιδιαίτερη τόποθέτηση παραπέμποντας για απάντηση στις Βρυξέλλες.

“Κλείνω με ένα μόνο σχόλιο. Πολλοί, τις τελευταίες μέρες, έχουν σπεύσει να διασπείρουν άθλιες φήμες περί δήθεν συναλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος. Οι φήμες αυτές φανερώνουν δύο πράγματα:

Πρώτον, άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.

Δεύτερον και κυριότερο, φανερώνει ότι όσοι διασπείρουν αυτές τις συνωμοσιολογίες και τις άθλιες φήμες έχουν πλέον αποδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μια θετική ρύθμιση για το ελληνικό χρέος. Μια ρύθμιση που ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν δει όσοι συμμετείχαν στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και οι οποίοι τώρα σπεύδουν να απομειώσουν μια κυβερνητική διαπραγματευτική επιτυχία, η οποία είναι προδιαγεγραμμένη.

Αφού, λοιπόν, εξαντλήθηκε η κινδυνολογία περνάμε πλέον στο σύμπαν του παραλογισμού και του ανορθολογισμού. Ευχόμαστε σε όλους αυτούς καλά ξεμπερδέματα” είπε χαρακτηριστικά.

Χαμός στην Βουλή από τις δηλώσεις Σγουρίδη

Διαβάστε επίσης