Μία λάθος κίνηση τις απομάκρυνε… για 20 χρόνια αλλά φέτος θα γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα! (φωτό)

Πώς δύο αδελφές κατάφεραν να αφήσουν πίσω ό,τι τις χώριζε και να κάνουν μία νέα αρχή

Της Βίκυς Καλοφωτιά

Μαζί στις βαφτίσεις των παιδιών τους, παράνυφοι η μία στο γάμο της άλλης, και άλλες τέτοιες χαρούμενες στιγμές σχεδίαζαν να μπορούν να απολαύσουν στο μέλλον από κοινού, όταν τα δύο κορίτσια θα μεγάλωναν και θα χάραζαν η καθεμιά το δικό της δρόμο στη ζωή.

Η Kathrin και η Sabrina είχαν για χρόνια διακόψει κάθε είδους επικοινωνία μεταξύ τους. Όχι για ένα και δύο, αλλά για 20 ολόκληρα χρόνια(!). Ακόμη και στο γάμο της Sabrina, η Kathrin δεν έλαβε ποτέ προσκλητήριο για να δώσει το «παρών», και γνωρίζει τις ανιψιές της μόνο μέσω των φωτογραφιών που είναι κορνιζαρισμένες στον τοίχο του πατρικού τους σπιτιού. Εκεί, όπου τις έχει τοποθετήσει η μητέρα τους, και εκεί όπου οι δύο αδελφές μεγάλωσαν μαζί, μέχρι την ημέρα εκείνη, που άλλαξε τα πάντα στη μεταξύ τους σχέση.

«Ως έφηβες, πηγαίναμε και οι δύο στο γυμναστήριο αλλά η Kathrin ήταν πάντοτε η πιο ευλύγιστη και πιο καλογυμνασμένη», αφηγείται η Sabrina στο γερμανικό περιοδικό «Nur für uns» («Μόνο για εμάς»), και συνεχίζει να ξετυλίγει σιγά-σιγά το «κουβάρι» της ιστορίας τους.

«Κάποια στιγμή η Kathrin αστειεύτηκε μπροστά σε όλη την ομάδα, αποκαλύπτοντας πόσο τρελαινόμουν για τη σοκολάτα! Όλοι γέλασαν, κι εγώ θυμάμαι ότι ντράπηκα πολύ! Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί…», συνεχίζει η Sabrina.

«Και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά η στενοχώρια μου έγινε αβάσταχτη, όταν μετά από λίγο διάστημα ο προπονητής μας με έθεσε εκτός του πρωταθλήματος θεωρώντας με ακατάλληλη για να συμμετάσχω στην ομάδα και να διεκδικήσω ένα μετάλλιο. Ο λόγος; Τα παραπανίσια κιλά που είχα πάρει, λόγω της κατάθλιψης, στην οποία είχα πέσει επειδή πήρα βαριά το άσχημο εκείνο περιστατικό που είχε προηγηθεί», πρόσθεσε η Sabrina κλείνοντας την περιγραφή της δυσάρεστης εμπειρίας της με ένα παράπονο:

«Παρ’όλα αυτά η συγγνώμη που περίμενα να μου ζητήσει κάποια στιγμή η αδελφή μου, δεν ερχόταν, οπότε κι εγώ την έβγαλα από τη ζωή μου, και σταδιακά απομακρυνθήκαμε…».

Τα χρόνια περνούσαν και οι δύο αδελφές εξακολουθούσαν να έχει διαγράψει η μία την άλλη, αφού ούτε η μία, ούτε η άλλη ήθελε να είναι αυτή που θα κάνει το πρώτο βήμα για να συμφιλιωθούν.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στο περιοδικό διάφοροι ψυχολόγοι, η ετοιμότητα για συμφιλίωση όλο και αυξάνεται καθώς περνούν τα χρόνια, και ας έχει μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σιωπής. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση των δύο γυναικών. Η διάθεσή τους να τα ξαναβρούν είχε εν τω μεταξύ δημιουργηθεί και στις δύο αλλά καμία δεν μπορούσε να βρει την κατάλληλη στιγμή ή τον κατάλληλο τρόπο για να το καταφέρει.

Σε αυτό το σημείο ήταν που παρενέβη η μητέρα τους, η 65χρονη Renate, και ήταν τελικά αυτή που πέτυχε το φαινομενικά ακατόρθωτο!

Κανόνισε συνάντηση με τις κόρες της, όπου μετά από αρκετές ώρες συζήτησης και παραδοχής της Kathrin ότι φέρθηκε λάθος τότε, καθώς δεν είχε καταλάβει πόσο εκείνο το περιστατικό του παρελθόντος είχε  πληγώσει την αδελφή της, οι δυο τους όχι μόνο τα βρήκαν, αλλά φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από 20(!) χρόνια, που θα γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα!

Στην περίπτωσή τους το τέλος της ιστορίας ήταν ευτυχές και όπως όλα δείχνουν, μετά απ;o αυτή την περιπέτεια, τα χρόνια που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής θα είναι χρόνια που «θα ζήσουν αυτές καλά κι εμείς καλύτερα».

Υπάρχουν βέβαια και άλλες περιπτώσεις, όπου το τέλος δεν είναι πάντοτε τόσο ευτυχές, και οι παρεξηγήσεις διαιωνίζονται… εις τον αιώνα τον άπαντα, και οι περισσότεροι τις έχουμε βιώσει κατά καιρούς. Ή ίσως και όχι. Ίσως απλά να έχουμε ακούσει να συμβαίνουν αυτά και να απέχουν πολύ από εμάς.

Πάντως όπως κι αν έχει το πράγμα, το «αίμα νερό δεν γίνεται».

Και σίγουρα κάπως, κάπου, κάποτε έρχεται η στιγμή της συμφιλίωσης.

Έστω κι αν αυτή καθυστερήσει..!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης