Μία νέα τριάδα ανατέλλει στο Μαξίμου

Την αποτελούν ο γενικός γραμματέας του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Γιάννης Μαστρογεωργίου, και ο ερευνητής Χαράλαμπος Τσέκερης

Μία νέα ομάδα είναι έτοιμη να αναλάβει ειδικό ρόλο στο Μαξίμου. Είναι στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης και την αποτελούν ο γενικός γραμματέας του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Γιάννης Μαστρογεωργίου, και ο ερευνητής Χαράλαμπος Τσέκερης.

Η νέα τριάδα, όπως ανακοίνωσε μέσω άρθρου της σε αθηναϊκή εφημερίδα, περιέγραψε τη λειτουργία που θα έχει από εδώ και στο εξής. Και μόνο από τον τίτλο «Το μέλλον ως τρόπος σκέψης» μπορεί ο καθένας να κατανοήσει ποια είναι η δουλειά της τριάδας. Και αυτό που ζητά από την τριάδα ο πρωθυπουργός είναι η Στρατηγική Προοπτικής Διερεύνησης  Foresight. Και για να το κάνουμε πιο λιανά, στόχος είναι οι προβλέψεις, αλλά και η αλλαγή νοοτροπίας συλλογισμού και διαμόρφωσης του μέλλοντος. «Πρόκειται για μία κουλτούρα συνδυασμένων ολιστικών πολιτικών, εστιασμένη στο μέλλον και ευαίσθητη στον σχεδιασμό σεναρίων μέσα από την ανίχνευση του ορίζοντα. Όπως η συλλογή συμβάντων και τάσεων και η ανάγνωση των “ασθενών σημάτων”, δηλαδή των πρώτων, δειλών ενδείξεων που ενέχουν δυναμική για τη λιγότερο ή περισσότερο μακροπρόθεσμη και δομική μεταβολή των πραγμάτων», έγραψε στο άρθρο η τριάδα. Επικεφαλής τής εν λόγω ομάδας είναι ο κ. Μαστρογεωργίου.

Και αυτό διότι έχει μεγαλύτερη πείρα, καθώς πριν αναλάβει δράση δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «έτρεχε» το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», της Άννας Διαμαντοπούλου με μεγάλη επιτυχία. Και λέμε με επιτυχία, καθώς ήταν από τους πρώτους αναλυτές, που ακόμη καις την περίοδο της παντοδυναμίας του Τσίπρα διείδε τις ρωγμές που υπήρχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα