Μια τραγωδία που έγινε ευκαιρία… (…για τους Τούρκους)

💥 Χάθηκαν 15 μετανάστες –που τους έστειλαν οι γείτονες– στα νερά της Χίου, αλλά οι Τούρκοι τα βάφτισαν δικά τους και εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ διάσωσης 💥Μητσοτάκης-Γεραπετρίτης: Όλα καλά με Ερντογάν! Το… Τουρκολίμανο είναι μακριά, δεν κινδυνεύει! Καλό ταξίδι, κύριε πρωθυπουργέ!

Ακόμη και την μεταναστευτική τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς, τους αρκετούς τραυματίες και τον άγνωστο για την ώρα αριθμό εκείνων που αγνοούνται έσπευσε να εργαλειοποιήσει ο τουρκικός αναθεωρητισμός, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης (4/2) η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ εμφανίζοντας εαυτόν ως αρμόδια αρχή να συντονίσει και να διεξάγει έρευνα και διάσωσης (SAR), στα ανοιχτά του ελληνικού νησιού.

Θυμίζεται ότι χθες βράδυ οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν NOTAM για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης όσων επέβαιναν στο μοιραίο πλοιάριο των διακινητών που μετέφεραν μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας.

Κατά την προσφιλή τακτική της, αυτή των πειρατικών προκλήσεων, οι υπηρεσίες της κυβέρνησης Ερντογάν έβγαλαν αντι-NOTAM υποστηρίζοντας ανερυθρίαστα ότι η περιοχή του ναυαγίου αποτελεί μέρος των χωρικών υδάτων της Τουρκία και επομένως η όποια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανήκει «δικαιωματικά» στις αρχές της Ημισελήνου.

Ουδείς δικαιούται βεβαίως να εκπλήσσεται από την πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας που ουδέποτε σταμάτησε να αμφισβητεί ευθέως και επί του πεδίου τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Το ζήτημα είναι ωστόσο αν η ελληνική κυβέρνηση και το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη δικαιούται να κλείνει τα μάτια στους εξόφθαλμους τουρκικούς τραμπουκισμούς, να κωφεύει στις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα της κατευναστικής πολιτικής των «ήρεμων νερών» και να προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες  –και σαν να μην τρέχει τίποτα– το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Η απάντηση είναι ότι το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ δεν δικαιούνται τίποτα από τα παραπάνω: ούτε να παίζουν τους… κωφάλαλους απέναντι στους σχεδιασμούς της «Γαλάζιας Πατρίδας», ούτε να παίζουν με τη νοημοσύνη των πολιτών. Ειδικά όταν αυτοί οι πολίτες δεν τους εξουσιοδότησαν ποτέ να παίξουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στα ζάρια της δήθεν ελληνο-τουρκικής προσέγγισης.

Καλό ταξίδι, κύριε πρωθυπουργέ κι όλα καλά με τον Ερντογάν! Άλλωστε, το… Τουρκολίμανο είναι μακριά, δεν κινδυνεύει! Εκτός πια, αν ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μπερδευτεί με το πρώτο συνθετικό της λέξης και νομίζει ότι το Μικρολίμανο της Καστέλλας είναι όντως τουρκικό…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα