Μια (τυχαία;) χειραψία Δένδια – Τσαβούσογλου συνέβη στην Οχρίδα…

Ο ένας διαδέχθηκε τον άλλον στο βήμα του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022 - Προηγήθηκε σύντομη συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Χειραψία αντάλλαξαν στην Οχρίδα, στο περιθώριο του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο ένας ανέβαινε στο βήμα και ο άλλος κατέβαινε – αλλά ειπώθηκε κάτι περισσότερο από τους τυπικούς χαιρετισμούς.

Νωρίτερα, οι κ.κ Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ είχαν μία ολιγόλεπτη συζήτηση στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Μετά την τυπικά θερμή χειραψία, όπως επιβάλλεται από τους καλούς τρόπους, οι δύο υπουργοί είχαν μία ολιγόλεπτη συζήτηση, με πρωτοβουλία του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι προκλήσεις καθώς και οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χουλουσί Ακάρ άκουσε τις παρατηρήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σχετικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα