Μιχαηλίδου: Τέλος στην ταλαιπωρία των ΑμεΑ συμπολιτών μας – Εγγραφή 1.200 γιατρών στα ΚΕΠΑ

Υπενθυμίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών των ΚΕ.Π.Α. έως τις 2 Ιουνίου 2024

«Βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των ανάπηρων συμπολιτών μας. Περισσότεροι από 1.200 γιατροί άκουσαν το κάλεσμά μας και έκαναν αίτηση, για να ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των ΚΕ.Π.Α. έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

«Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία, όχι μόνο γιατί ο αριθμός υπερβαίνει τον στόχο, που είχαμε θέσει, αλλά και γιατί επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ιατρικού κόσμου στον όρκο του Ιπποκράτη», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε την ολιγοήμερα παράταση», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, «προκειμένου οι γιατροί που έχουν υποβάλει αίτηση να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτούνται και να προσελκύσουμε επιπλέον νευρολόγους, ψυχιάτρους και παιδοψυχιάτρους».

«Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα προς το καλύτερο. Αυτό το κάνουμε πράξη σήμερα με τη βελτίωση των υπηρεσιών πιστοποίησης της αναπηρίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών», σημείωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την ισότητα και τη δικαιοσύνη, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των ΚΕ.Π.Α. παρατείνεται, μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 23:59.

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/el/aitese-delose-eggraphes-sto-metroo-eidikoy-somatos-iatron-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης-δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως, για παράδειγμα, τίτλους σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κλπ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα