Μιγκέλ Καρντόσο: «Η πρόκριση είναι ακόμη μακριά»

Την ΑΕΚ που θέλει να δημιουργήσει και να βλέπει στον αγωνιστικό χώρο ανέλυσε ο Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, στο ΟΑΚΑ, για το ματς με την Κραϊόβα, ανέλυσε το πώς περιμένει να δει την ομάδα, τόσο στο αυριανό παιχνίδι όσο κυρίως στο μέλλον.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το αυριανό ματς θα είναι πολύ διαφορετικό από το πρώτο στην Κραϊόβα. Πιστεύω ότι ο αντίπαλος θα μπει πολύ πιο δυνατά για να προσπαθήσει να γυρίσει το αρνητικό αποτέλεσμα που έχει στην… πλάτη του. Οι Ρουμάνοι θα μπουν δυνατά. Και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών, μία ομάδα, η οποία θα έχει έναν στόχο και θα επιδιώξει να καταφέρει αυτό που έχει θέσει. Αυτό που είπα στους παίκτες μου αμέσως μετά το τέλος του πρώτου αγώνα, εκτός από συγχαρητήρια ήταν τα εξής: Το μεγαλύτερο κίνητρο για να βελτιωθούμε και να μεγαλώσουμε ως κλαμπ και ως ομάδα, είναι να βελτιώσουμε όσα πράγματα δουλεύουμε μέσα στις προπονήσεις. Η πρόκριση ακόμα είναι μακριά. Δεν την έχουμε καταφέρει ακόμη. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου και φυσικά και τον αυριανό αντίπαλο. Αυτό δεν επηρεάζει όσα προσπαθώ να περάσω καθημερινά στους ποδοσφαιριστές μου. Οπότε αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε όσα ζητάμε, ώστε να ξεπεράσουμε τους αντιπάλους μας και να φτάσουμε στους στόχους που έχουμε θέσει».

Σε τι επίπεδο βρίσκεται τώρα η ΑΕΚ;

«Είναι μια ερώτηση που έχει να κάνει με αντικειμενικότητα, σε σχέση που δεν είναι τόσο αντικειμενικό. Δεν είναι μαθηματικά. Έχεις να κάνεις με συμπεριφορές ανθρώπων. Αυτό που κάνουμε στο γήπεδο δεν εξαρτάται 100% από εμάς, αλλά και τον αντίπαλο. Να το έχουμε κι αυτό υπ’ όψιν μας. Αυτό που θέλω πάντα και θέλω να το περάσω στους παίκτες μου, είναι πως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά μέσα στο παιχνίδι, να τα δίνουμε όλα, όλοι μαζί για να επαναφέρουμε το πλάνο μας.

Όλοι μαζί να επαναφέρουμε την ομάδα όταν πάει κάτι «εκτός πλάνου». Θα βελτιωθεί η ομάδα. Είμαι σίγουρος. Θα μεγαλώσει. Αύριο σε κάποια διαστήματα του αγώνα θα δούμε κάποια πράγματα που θέλουμε. Όλοι έχουν τον ίδιο στόχο. Το βλέπω στις προπονήσεις. Αν με ρωτήσετε τι δεν θέλω να δω μπορώ να σας πω: δεν θέλω να χάνουμε τη μπάλα χωρίς λόγο. Να μειωθούν τα ατομικά λάθη. Να δω μία ομάδα ενωμένη σε διαφορετικά σημεία του αγώνα. Να είμαστε επιθετικοί και έντονοι και με τη μπάλα και χωρίς. Να έχουμε καλή τοποθέτηση τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Όταν έχουμε την μπάλα να ξέρουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους που πιθανόν να είναι ελεύθεροι. Να είμαστε αρκετά δυνατοί ώστε να μην υποφέρουμε πολύ στις στατικές φάσεις. Να είμαστε έξυπνοι στις δικές μας επιθετικές στατικές φάσεις. Να ξεκουραζόμαστε έχοντας τη μπάλα και όχι χωρίς αυτήν. Θέλω να δω μία έξυπνη ομάδα μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι μπορούμε και ότι πράγματι θα βελτιωθούμε πολύ».

Διαβάστε επίσης