Μικρή η Ελλαδίτσα για να ξεφτιλίσει το VAR

FIFA και UEFA στηρίζουν την ίδια τους την ύπαρξη και την κονόμα τους, βέβαια, με το μηχάνημα αυτό, σχετικά με την αξιοπιστία του προϊόντος, και διώχνουν τον «τεμπέλη της εύφορης κοιλάδας» Πετρ Φούσεκ, επειδή του χρεώνουν όλο αυτό το μπάχαλο

Για το VAR η «Α» τα έγραψε τότε που έπρεπε. Από τον Ιούνιο. Τώρα το παίζουν όλοι κομπολόι.

Άπαξ και το μηχάνημα το πιάνουν στα χέρια τους ματιασμένοι, τι τα θες, τι τα γυρεύεις. Το ξεφτίλισαν. Ακόμα δεν ήρθε το VAR στην Ελλάδα και μπήκανε μέσα σόλο κάσα, σόλο καπίκια οι Φούσεκ κι οι Περέιρες κι οι Γραμμένοι.

Έτσι είναι ο Έλληνας. Ο μοναδικός στην Ευρώπη που την ξέσκισε την τεχνολογία. Οι μισοί Έλληνες στη NASA έπρεπε να δουλεύουνε. Δεν υπάρχει τέτοια ράτσα. Θα σ’ το παιδέψει από ’δώ, θα σ’ το φέρει από εκεί, θα σ’ το ξεκάνει.

Έτσι είναι. Υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να εμπιστεύεται το εργαλείο; Κανένας, λέω εγώ. Λογικό. Άπαξ και μέσα σε τρεις αγωνιστικές γίνεται της Πόπης το μαγκάλι, πώς να πει ο άλλος ότι το μηχάνημα θα βοηθήσει; Για να βοηθήσει το μηχάνημα, πρέπει να το βοηθήσουνε οι VARistes. Δεν βοηθάει από μόνο του. Να μην ξεφύγουμε όμως.

Τελειώνει η σύσκεψη στου Αυγενάκη με  όλο τον κόσμο τον καλό και δηλώνει ο Χέρμπερτ Χούμπελ, ο αρχινταβατζής:

«Εξ ονόματος της FIFA και της UEFA θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για αυτή την πρωτοβουλία που έλαβε για την σημερινή συνάντηση.

»Ήταν μια πολύ μακρά συζήτηση και καταλήξαμε σε συμπεράσματα. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μια κοινή προσπάθεια από όλους και το ελληνικό ποδόσφαιρο προσπαθεί ενωμένο να βαδίσει στο μέλλον. Συγχαίρω τον υπουργό δημόσια για αυτή του την πρωτοβουλία».

Να μιλήσουν οι μουγγοί δηλαδή και ν’ ακούσουν οι κουφοί. Όλα καλά, σου λέει. Υπάρχει κοινή προσπάθεια. Εδώ σκοτώθηκαν στη σύσκεψη ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ κι ο Χούμπελ είδε κοινή προσπάθεια, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βαδίζει ενωμένο. Πιάσε το αυγό και ξούρισ’ το.

Μια στιγμή, γιατί θα μιλήσουμε πολύ σοβαρά για το VAR. Για τη FIFA και το VAR θα μιλήσουμε, όχι για τους Ευαγγέλου και τους Τζοβάρες, τους χειριστές. Αυτά τα είπαμε παλιά. Ότι άπαξ κι είναι ματιασμένος ο άνθρωπος, ματιασμένος θα είναι κι όταν πιάνει το μηχάνημα στα χέρια του.

Για τη FIFA θα σου μιλήσω. Η FIFA τι είναι, μάστορα; Κανένα μαγαζάκι της πλάκας; Μηχανή που κόβει χρήμα είναι. Κι η UEFA το ίδιο. Χρήμα με ουρά. Προϊόν, που το γράφουνε στην Ελλάδα.

Μάλιστα. Και βλέπουνε, λοιπόν, οι FIFAτζήδες ότι το πράγμα δεν περπατάει με τους διαιτητές. Ότι τα κοράκια πάνε να το διαλύσουν το ποδόσφαιρο. Να σηκωθεί ο κόσμος να φύγει από το γήπεδο.

Μόνο εδώ θα τα διαβάσεις αυτά, μάστορα. Πολλά κοράκια ήτανε ματιασμένα, άλλα κοράκια δεν είχαν κοιμηθεί καλά, γιατί στα ξενοδοχεία είχανε παρέα κάτι αγάλματα δίμετρα.

Συνηθίζεται αυτό το πράγμα με τις ομάδες. Να στέλνουνε πεσκέσι αγάλματα. Έτσι για το καλώς ήρθανε και από πού κατάγεστε. Και για καλή φυσική  κατάσταση των διαιτητών, βέβαια.

Το πράγμα δεν πήγαινε άλλο. Κι άπαξ κι ο κόσμος φύγει από το γήπεδο, δεν ξαναμαζεύεται. Την ψάχνανε τη δουλειά οι FIFAτζήδες και οι UEFAτζήδες. Και ποιος έφαγε τη φλασιά με το VAR; Ο Ολλανδός ο Μάικ Βαν ντερ Ροστ. Αυτός που ήτανε στη σύσκεψη του Αυγενάκη.

Καθότανε, λέει, αραχτός στο Άλκμααρ κι έβλεπε Μουντιάλ, Αγγλία – Γερμανία στη Νότια Αφρική το 2010 ο Μάικ. Τραβάει ένα σουτ ο Λάμπαρντ, δοκάρι, δυο μέτρα μέσα κι έξω η μπάλα. Δέκα φορές το έδειξε η τηλεόραση, αλλά ο Ουρουγουανός διαιτητής Λαριόντα, παίζετε, σου λέει. Κι ο επόπτης.

Χαλάσανε τον κόσμο οι Άγγλοι. Αηδίασε ο κόσμος όλος. Σου λέει, είναι μιλημένος ο σενιόρ από την Ουρουγουάη. Ή, κάτι πρέπει να γίνει για τα καραμπινάτα. Δυο μέτρα μέσα η μπάλα.

Κι ο Ροστ σκέφτηκε το VAR. Μεγάλη κίνηση. Άγαλμα θα του κάνουνε του Ροστ. Διαιτητής ήτανε στα νιάτα του ο Μάικ και αργότερα τον κάνανε επικεφαλής.

Μεγάλο εύρηκα του Ολλανδού. Η FIFA επένδυσε πολλά χρήματα στο VAR. Σου λέει, έτσι θα συνεχίσει η κονόμα, ο κόσμος θα έχει ένα καινούργιο παιχνίδι για να μη μας φύγει. Μεγάλο μυαλό ο Μάικ.

Το πήρε μετά η UEFA, οι ομοσπονδίες και το βάλανε στα γήπεδα. Δεν το θέλανε. Ούτε οι Άγγλοι το θέλανε, ούτε οι Γερμανοί. Το βάλανε με το έτσι θέλω. Μπάσκετ το κάναμε το ποδόσφαιρο, σου λέει ο Γκουαρντιόλα. Στα απ’ αυτά της η FIFA και η UEFA.

Κι έρχομαι στο σοβαρό. Η FIFA και η UEFA παίζουν το παντεσπάνι τους με το VAR και θα σ’ αφήσουν, εσένα, την Ελλαδίτσα, να το ξεφτιλίσεις; Πλάκα μού κάνεις;

Ό,τι γίνεται στην Ελλάδα, μαθαίνεται. Στην εποχή του internet είμαστε. Ό,τι παπαριά γίνεται στα παιχνίδια στην Ελλάδα, το μαθαίνει όλος ο κόσμος.

Ζημιά είναι αυτό το πράγμα για τη FIFA και την UEFA. Η Ελλάδα κάνει ζημιά στο προϊόν της. Γι’ αυτό κι ο Αυγενάκης είπε ότι το VAR είναι ευλογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να σου δώσω και την είδηση και να το προχωρήσω. Ο Πέτρος ο Φούσεκ μάς χαιρετάει. Ο τεμπέλης της εύφορης κοιλάδας, που τον έγραψε η «Α».

Του πήγανε το link από το θέμα της ιστοσελίδας μας στο γραφείο του και του εξηγούσανε τι γράφει. Ότι ήτανε παλιά ταινία και τα ρέστα. Τελειώνει από υπερσύμβουλος. Εξ αιτίας του VAR τελειώνει. Όπως σ’ το λέω.

FIFAτζήδες και UEFAτζήδες τού χρεώνουν του σινιέ Πετράν ότι δεν το έπαιξε καλά το έργο με το μηχάνημα στην Ελλάδα. Ούτε δοκιμές γίνανε, ούτε σωστή ενημέρωση των διαιτητών, ούτε του κόσμου.

Έτσι είναι. Τώρα, θα πεις, ο Περέιρα δεν φταίει γι’ αυτό το πράγμα; Φταίει. Ο Φούσεκ όμως είναι ο αρχινταβατζής στην ΕΠΟ, αυτός έπρεπε να πιέσει τον Πορτογάλο. Δεν το έκανε. Άμα είχανε τίποτα κολλητιλίκια τρίτου τύπου, είναι άλλο πράγμα.

Κι η «Α» το έγραψε καθαρά. Ο Πετράν από την Τσεχία άραξε στην Ελλάδα και κάνει τη ζωάρα του. Κι αρχίζει το πρωτάθλημα και γίνεται της Κατίνας το κάγκελο. Κάποιος έχει την ευθύνη.

Του χρεώσανε του Φούσεκ και θα στείλουν άλλον υπερσύμβουλο. Μπορεί αυτόν τον Γεωργίου τον Κύπριο. Τώρα, αυτό που λένε στην ΕΠΟ ότι ο Φούσεκ πήγε να τα μπαλώσει με τον Μέλο, δεν είναι πιστευτό. Εδώ μιλάει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι το VAR ξεφτιλίστηκε.

Γι’ αυτό και θα έχει καινούργια σεμινάρια στους διαιτητές. Ποιος το αποφάσισε αυτό; Ο Γραμμένος ή ο Περέιρα; Κανένας απ’ τους δύο. Η FIFA κι η UEFA το αποφάσισαν. Για να πετύχει το VAR.

Ο ίδιος ο Ροστ θα διδάξει και πάλι. Αλλά δεν θα είναι καφενείο η δουλειά, όπως τον Αύγουστο στο Καρπενήσι. Εδώ, ρε, μερικοί διαιτητές δεν ξέρανε το πρωτόκολλο, πλάκα κάνουμε τώρα;

Κι οι FIFAτζήδες, UEFAτζήδες δεν θα μείνουνε μονάχα στα σεμινάρια. Το αυτί του Περέιρα θα τραβήξουνε για τους διαιτητές. Ένα θα σου πω. Ότι γνωρίζουν τα πάντα όλα για το πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα. Από τον Χούμπελ το γνωρίζουνε. Αυτόν τον Αυστριακό γυαλόμπα που είπε στους Εκτελεστικούς ότι είναι εξαρτημένοι.

Και ξαναρωτάω, τώρα, εγώ. Θα βγει αποτέλεσμα, επειδή καίγονται FIFA, UEFA να πετύχει το εργαλείο; Άμα θέλουνε να πετύχει το μηχάνημα, να δώσουνε τις ηχογραφημένες συνομιλίες των διαιτητών με τους VARistes.

Αυτό είχε γράψει πρώτη και καλύτερη η «Α». Τι θα πει ότι τα κρατάει η εταιρεία και τα δίνει μονάχα στον Περέιρα, πλάκα κάνουμε; Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι παίζει με τις συνομιλίες.

Θα το δούμε κι αυτό, σου λέω τώρα. Υπάρχει ντιρεκτίβα προς την εταιρεία που ελέγχει το VAR. Όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που χρησιμοποιούνε το VAR.

Εκεί, ωστόσο, δεν έχουνε τίποτα να κρύψουνε. Όχι ότι στην Ελλάδα έχουνε να κρύψουν. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Όλα καθαρά είναι.

Να σ’ το κλείσω. Κι άλλο θέμα μπήκε από τη FIFA και την UEFA. Με τους καθηγητές τηλεκριτικούς. Όπως σ’ το λέω. Ότι προκαλούνε σύγχυση μ’ αυτά που λένε, είχε πει πριν από κάνα εξάμηνο ο Χούμπελ.

Και το επανάφερε το θέμα. Όχι ότι έχει άδικο ο Αυστριακός. Άπαξ κι έβλεπες τηλεκριτικό στο κανάλι του Σαββίδη τον Τάσο τον Κάκο, ξέρεις εκ των προτέρων τι θα πει.

Άλλο, όμως, το ένα, άλλο το άλλο. Καλύτερα να υπάρχει ο Τασάρας κι ο κάθε Τασάρας δηλαδή και να λέει, παρά να του απαγορεύσεις να μιλάει. Για την ίδια φάση πέρυσι, άλλο έλεγε ο Βαρούχας, άλλο ο Κάκος.

Δεν προχωράει, ωστόσο, αυτό το πράγμα. Άμα είναι έτσι, να το κλείσουνε το μαγαζί. Αποκλείεται, κατ’ αρχάς, να το δεχτεί αυτό ο Γραμμένος. Θα βαρέσει το χέρι στο τραπέζι ο Βάγγος και όλοι αυτοί οι Χούμπελ θα χτυπήσουν προσοχές.

Ο Γραμμένος… VARιέται που ζει…

Ο Ευάγγελος Γραμμένος είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Αιρετός. Μάλιστα. Εδώ γίνεται ο τρελός χαμός με το VAR κι ο Βαγγέλης δεν μιλάει. Αυτός που έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο, δηλαδή.

Εδώ μιλάμε ότι όταν έρθει η ώρα να φύγει από την ΕΠΟ, θα κάνει πάρτι ο Βαγγέλης. Δεν μπορεί ν’ αντέξει τόσο φορτίο. Τον περασμένο Ιανουάριο, Φεβρουάριο, έβγαινε στην ΕΡΤ κι έλεγε ότι είναι περήφανος για το VAR, μετά στο «Έθνος» του Ιβάν ότι χρειάζονται εκπαίδευση οι διαιτητές, ότι χρειάζονται έξι μήνες δουλειά οι διαιτητές, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει επίπεδο και τα ρέστα.

Το VAR ξεκίνησε κουτσό. Κι ο Βάγγος δεν μιλάει. Αλλά και να μιλούσε, ουδείς ασχολείται μαζί του. Είναι μονάχα για να προεδρεύει. Λες κι είναι επίτιμος ο Βαγγέλης. Πάει σε συνεστιάσεις, βραβεύσεις και ομιλίες για την πρόοδο του ποδοσφαίρου.

Μαρτύριο τραβάει ο Γραμμένος. Αλλά κάθεται εκεί. Όχι ότι το κάνει για το χρήμα, τώρα που έγινε εκτελεστικός πρόεδρος. Δεν το ’χει ανάγκη. Το φυσάει το μπικικίνι.

VARakies για το PAOK TV

Εδώ έγινε ο μεγάλος χαμός στη σύναξη του Αυγενάκη για το VAR κι ο Μάκης ο Γκαγκάτσης κρατούσε σημειώσεις. Κι όταν ο Καρυπίδης είπε ότι ο ΠΑΟΚ κάνει την παραγωγή των αγώνων του «PAOK TV», τότε ξύπνησε.

Και τι είπε; Ότι έχει αναλάβει μια εταιρεία να κάνει την ιστορία με την εικόνα στους VARistes. Το είπε και καθάρισε ο Μάκης. Μάλιστα. Και ποιος το ξέρει ότι η εταιρεία αυτή δεν πίνει καφέ με τον Σαββίδη; Το ξέρει κανένας; Όχι βέβαια.

Αλλά και να μην πίνει καφέ, σου λέω εγώ. Ποιος μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι όλα γίνονται καθαρά; Κανένας. Άπαξ και δείχνουν από μακριά τον Λευκό Πύργο αντί για την επίμαχη φάση θα το μάθει κανένας; Θα το βγάλουν προς τα έξω οι VARistes;

Άμα ζεις στην Αγγλία, όπου το ποδόσφαιρο είναι χοντρομπίζνα, το δέχεσαι. Άπαξ και είσαι στην Ελλάδα, αφήνεις τους δημοσιογράφους να μπούνε στο καμαράκι. Απλά πράγματα είναι αυτά. Ή τα βγάζεις σε όλα τα κανάλια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα