«Μικρό και ευέλικτο κράτος» με υπερπληθώρα μετακλητών

Κοντεύουν τους 500 οι υπάλληλοι που απασχολούνται στην Προεδρία της κυβέρνησης

Αυξάνεται και πληθύνεται το επιτελικό κράτος. Και δεν μιλάμε μόνο για τους υπουργούς που εντάσσονται σε αυτό που λέμε επιτελικό κράτος, αλλά και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στην Προεδρία της Κυβέρνησης, οι οποίοι αισίως έχουν φτάσει τους 440 και σύντομα θα αυξηθούν, καθώς όπως ήδη έχει ανακοινωθεί ετοιμάζεται και μία αναβάθμιση του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Κι όπως σχολιάζουν σκωπτικά από την αντιπολίτευση ξεπέρασαν και τον Λευκό Οίκο.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν ένας θεσμός που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, λόγω των κουτσομπολιών που γράφτηκαν σε διάφορες περιθωριακές ιστοσελίδες σχετικά με τη μητέρα της Κατερίνας Νοτοπούλου και τις σχέσεις της με τον πατέρα κορυφαίου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Η εν λόγω νεαρά αργότερα έγινε υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα την Μακεδονία και την Θράκη κι εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από την δήθεν παθούσα κάτοικο από την συμφορά στο Μάτι, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει τότε το γραφείο του πρωθυπουργού ως ένα αχρείαστο θεσμό, αλλά δεν τον κατήργησε. Τουναντίον τοποθέτησε την αποτυχούσα να εκλεγεί εκ νέου βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου ως διευθύντρια. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη θα ενισχυθεί. Άρα σημαίνει ότι το επιτελικό κράτος θα το υπηρετούν περισσότεροι υπάλληλοι.

Και βέβαια πήγαν περίπατο τα πόσα έλεγε η Ν.Δ. προεκλογικά για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπερπληθώρα των μετακλητών. Τώρα το… μικρό και… ευέλικτο κράτος ολοένα και «απλώνεται».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα