Μικροί ως μεγάλοι στην ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ σχεδιάζει ήδη το μέλλον της. Κι αυτό περιλαμβάνει παίκτες από… δώδεκα ετών μέχρι τον 35άρη το ερχόμενο καλοκαίρι Κατσουράνη. Προχωρά για Σηφάκη η «Ένωση», εξελίξεις το Δεκέμβρη.

Στην ΑΕΚ δεν περιμένουν το καλοκαίρι του 2014 για να σχεδιάσουν την ομάδα της επόμενης (και βάλε) σεζόν. Το έδειξαν εμπράκτως με τις μεταγραφές που έγιναν ήδη, βλέπε Μάνταλος και Φαγέ, αλλά και θα το δείξουν και με άλλες κινήσεις που εκκρεμούν. Το πλάνο για μία ομάδα που δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και θα έχει άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή περιλαμβάνει προσθήκες νεαρών κι εξελίξιμων παικτών, Ελλήνων αλλά και ξένων, «ενέσεις» εμπειρίας, αλλά ακόμη και μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος θα είναι μήνες εξελίξεων, καθώς θα προχωρήσουν αρκετά και πιθανώς να κλείσουν αρκετές υποθέσεις. Φήμες θέλουν την ΑΕΚ να έχει αποφασίσει από το νέο έτος να χτυπήσει επίσημα την πόρτα του Μιχάλη Σηφάκη, όπως έχει δικαίωμα να πράξει από τη στιγμή που ο 29χρονος γκολκίπερ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ατρόμητο. Επίσης εξελίξεις αναμένονται με ποδοσφαιριστές όπως οι νεαροί αμυντικοί Αυλωνίτης και Γούτας του Πανιωνίου και της Ξάνθης αντίστοιχα, που φέρονται να πλησιάζουν στην «Ένωση», όπως και με τον Λεονάρντο ο οποίος παρότι έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο στην Κίνα έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει.

Πέρα από ελπιδοφόρους Έλληνες παίκτες και εγνωσμένης αξίας ξένους, το πλάνο της ΑΕΚ μπορεί να κάνει και εξαιρέσεις για βετεράνους, όπως τον Κώστα Κατσουράνη που τον Ιούνιο κλείνει τα 35 ή τον Μόρα που δύο μήνες μετά γίνεται 33.

Μέχρι και… δωδεκάχρονους

Η ΑΕΚ δεν βλέπει μόνο σε ορίζοντα ενός ή δύο ετών, αλλά… πέντε και δέκα ετών. Η «Ένωση» ενδιαφέρεται να εντάξει στις ακαδημίες της έναν δωδεκάχρονο με μεγάλες προοπτικές. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μητσόπουλο, που αγωνίζεται στις ακαδημίες του Ντανιέλ Μπατίστα και του Γιώργου Μέντη, και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του. Ο μικρός έχει κάνει προπονήσεις με τη Red Bull Λειψίας, ενώ παρακολουθείται από ξένες ομάδες, όπως επίσης από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ δίνει μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής της, με τον Άκη Ζήκο να ηγείται και όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα να λένε πως γίνεται εξαιρετική δουλειά που θα φανεί στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης