Μικροπολιτικές στην ΕΠΟ μέσω τιμολογίων

ΘΕΜΑ

Με κάτι τιμολόγια στο χέρι κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην ΕΠΟ ο Περικλής.

Πρόκειται για χαρτιά που προσκόμισε στον ταμία ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής από πρόσφατα έξοδα που έκανε. Ο Λασκαράκης αποφεύγει να αποκαλύψει ποιος συνάδελφός του θέλησε να εισπράξει χρήματα. Επιδεικνύει, όμως, τις αποδείξεις και λέει δεξιά και αριστερά: «Ορίστε τι μου φέρνουν να πληρώσω».

Επί της ουσίας, βέβαια, ο Βολιώτης κάνει παιχνίδια για πάρτη του. Από τη μία εμφανίζεται ως υπέρμαχος της τάξεως και της ηθικής, που θα ’λεγε και ο περίφημος Πόπωτας, και από την άλλη πλευρά κρατάει όμηρο τον παράγοντα που προφανώς ξέμεινε από ρευστό και χρειάζεται καύσιμα για να κινηθεί.

Για να μην παρεξηγηθούμε και για να μην προκληθεί βολιώτικη αντιπαράθεση, διευκρινίζουμε ότι εννοούμε τον Περίανδρο Πόπωτα. Όχι τον Γιώργαρο της Μαγνησίας.

Επιστρέφουμε στον Λασκαράκη και στις μικροπολιτικές τακτικές του, που μπορεί να μοιάζουν ακίνδυνες, αλλά εκθέτουν ουσιαστικά τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Όταν ένα υποτιθέμενο μυστικό το μαθαίνουν και τρίτος και τέταρτος άνθρωπος, τότε παύει να ’ναι μυστικό. Και φτάνει μέχρι τα αυτιά εκείνων που δεν θα έπρεπε να ξέρουν το παραμικρό.

Διαβάστε επίσης