Μίλησαν για την ΔΕΘ ο Μπουτάρης με τον υφυπουργό των ΗΠΑ Τζόναθαν Κοέν

Με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζόναθαν Κοέν, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών, που έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ.

Ο κ. Κοέν ανέφερε ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή επιχειρήσεις – κολοσσοί των ΗΠΑ, καθώς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Ο ίδιος τόνισε πως στόχος είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ και ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, επισήμανε ότι για το διάστημα διεξαγωγής της ΔΕΘ έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και ομιλίες.

Ο κ. Μπουτάρης, από την πλευρά του, ανέφερε πως παρότι στην Ελλάδα, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το περιβάλλον εξακολουθεί να μην είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για ξένες επενδύσεις, στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες, αναφέροντας ενδεικτικά το σχέδιο αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της πόλης, το οποίο εκπονείται από την Παγκόσμια Τράπεζα. Πρόσθεσε, δε, ότι μετά την επιτυχημένη προσπάθεια προβολής της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, στόχος της διοίκησης του δήμου είναι η ανάδειξη της πόλης και ως επενδυτικού προορισμού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φονγκ, (Rebecca Fong) και ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Επίσκεψη στην ΔΕΘ

Νωρίτερα ο κ. Κοέν επισκέφθηκε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο και το περίπτερο 13, που θα φιλοξενήσει την αμερικανική συμμετοχή. Εκεί τόνισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον  αμερικανικών εταιρειών για συμμετοχή στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Μάλιστα ο αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε την συμμετοχή της ΗΠΑ στην ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα ως “την πιο σημαντική στιγμή του 2018 για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις”.

Ο κ. Κοέν, που συνοδευόταν από την Αμερικανίδα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φόνγκ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσο Τζήκα, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι φέτος τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ αποτελεί επιτυχία.Από την πλευρά του, ο κ. Τζήκας παρουσίασε τις προοπτικές συνεργασιών μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, με έμφαση στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Παράλληλα, επισήμανε πως η έλευση στη ΔΕΘ μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες είναι πρωτοπόρες διεθνώς, δίνει στη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα να προβάλλει την εικόνα της στην ευρύτερη περιοχή ως κόμβος υψηλής τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα