«Μην καταπιείτε τα παραμύθια του Τσοχατζόπουλου»

Με τον συνήγορο του Νίκο Ζήγρα που ζήτησε από το δικαστήριο “να μην καταπιεί τα παραμύθια του Τσοχατζόπουλου” , συνεχίστηκαν σήμερα οι αγορεύσεις των υπερασπιστών των κατηγορουμένων στη δίκη για τις χρυσές μίζες” από τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

“Θέλουμε την επιεικεία σας μόνο εφόσον εξαντλήσετε την αυστηρότητα σας σε όσους ενέπαιξαν και εμπαίζουν το δικαστήριο σας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Γκαρίπης (συνήγορος του Νίκου ζήγρα) που προκάλεσε πολλές φορές την αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος τον κατηγόρησε ότι “ψεύδεται”.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η αλήθεια λύτρωσε το Ν. Ζήγρα και τον απελευθέρωσε καθώς “αυτά που κουβαλούσε ήταν ένα μεγάλο βάρος” .
“Ο Ν. Ζήγρας είναι ένας επαναστατημένος άνθρωπος που θαύμαζε τον πρώην υπουργό αλλά κάποια στιγμή είπε ως εδώ” ανέφερε ο δικηγόρος και ζήτησε από το δικαστήριο να εκτιμήσει τη συνεισφορά του στην όλη υπόθεση καθώς “τίποτα από όσα είπε δεν απεδείχθη ψευδές, ούτε για τον Τσοχατζόπουλο ούτε για τον Ντίνο Μιχαηλίδη”.
Ο κος Γκαρίπης ανέφερε ακόμη ότι “ουδεμία συναλλαγή του Ζήγρα υπήρξε με τον ανακριτή της υπόθεσης όπως υποστηρίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος”. Και αυτό διότι ” ο ανακριτής του ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως ότι και να αποκαλύψει δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί”.

Ο Ζήγρας -συνέχισε ο συνήγορος΄- παρεξηγήθηκε για τη στάση που ακολούθησε όπως και εγώ άλλωστε. Και εσείς εδώ στο δικαστήριο είπατε πως όποιος ακουμπάει το Ζήγρα λερώνεται. Ακόμη και στη φυλακή θεωρείται ρουφιάνος είναι ξένο σώμα και εκεί. Όμως πολλά αποκαλύφθηκαν χάρη σε αυτον “.

Τέλος,ο συνήγορος κάλεσε το δικαστήριο να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία και επεσήμανε:  ” Η πατρίδα μας πρέπει να ζήσει και για να ζήσει πρέπει ο πρώην υπουργός να καταδικαστεί”.
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα