Μην τολμήσετε, κύριε Πιερρακάκη…

Στη γαλλικά σχολεία καταργούν τη Γιορτή της Μητέρας προάγοντας το πρότυπο του Γονέα Α και Γονέα Β και τον ευφημισμό «αγάπη, μόνο…» – Λέτε να το δούμε και στη χώρα μας;

Όταν η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, πολλοί ήταν αυτοί που επέμεναν ότι η ελληνική κυβέρνηση νομοθετεί δίχως να σκέφτεται τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει η πρωτοβουλίας της στις ψυχές όσων ανηλίκων θα ανατρέφονται δίχως το πρότυπο του δυαδικού γονεϊκού ζευγαριού, της μητέρας και του πατέρα.

Δεν χωρά, μάλιστα, αμφιβολία ότι αυτό το έκανε η κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία προκειμένου να φιλοτεχνήσει ένα δήθεν πιο φιλελεύθερο εθνικό προφίλ για τη χώρα μας, αντιγράφοντας «μοδάτα» συμπεριληπτικά μοντέλα άλλων ευρωπαϊκών κρατών και υιοθετώντας τις «επιταγές» της παγκόσμιας woke κουλτούρας.

Το πού οδηγούν αυτές οι «αφυπνιστικές» πολυπολιτισμικές και… πολύχρωμες «ντιρεκτίβες» δεν το έχουμε αισθανθεί ακόμη στην Ελλάδα, το είδαν όμως οι Γάλλοι με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Γιορτής της Μητέρας. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό ποστ που ανέβασε στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, σημειώνοντας ότι στα γαλλικά σχολεία «κάλεσαν τα παιδάκια να τιμήσουν “τα πρόσωπα που αγαπούν περισσότερο” κι όχι να γιορτάσουν τη γιορτή της μητέρας.».

Σύμφωνα με την έμπειρη Ελληνίδα ρεπόρτερ ο συγκεκριμένος εορτασμός οδεύει προς κατάργηση «όπως κατάφεραν να καταργήσουν κι άλλες παραδοσιακές για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες γιορτές, όπως είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, όπως επιχειρούν να εκφυλίσουν  τη γυναικεία υπόσταση, χωρίς να ενοχλούνται τα υποτιθέμενα “περήφανα” φεμινιστικά κινήματα.»

Δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι σε ελάχιστες λέξεις η Μ. Δεναξά κατάφερε να περιγράψει την επιδιωκόμενη μετάλλαξη του δυτικού πολιτισμού και των κοινωνιών αυτού αλλά και να εκφράσει τους κοινούς φόβους ότι η κατάργηση της Γιορτής της Μητέρας, δηλαδή της ημέρας που θεσπίστηκε διεθνώς προκειμένου να αποδώσει τις πρέπουσες τιμές στο πρόσωπο των γυναικών που γεννούν καινούργιες ζωές και επηρρεάζουν και μόνο με την ύπαρξή τους τις κοινωνίες, «είναι ξεκάθαρη άρνηση της προέλευσης του κόσμου.».

«Μέχρι  σήμερα, δεν  έχει γεννηθεί παιδί μόνο από  ανθρώπους του ίδιου φύλλου, χωρίς την πολύτιμη συμβολή της γυναικείας φύσης» υπογραμμίζεται στην ανάρτηση της Ελληνίδας δημοσιογράφου, η οποία αναρωτιέται σε τι κοινωνίες θα κληθούν να μεγαλώσουν και να ζήσουν τα παιδιά, αν αύριο με την τεχνολογία καταστεί εφικτή η γέννηση παιδιών δίχως την «συμβολή» των μητέρων.

Το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα αυτή της μετάλλαξης είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Μπορεί ωστόσο να γίνει απολύτως σαφές ότι τέτοιου είδους «ιδέες» δεν γίνεται να περάσουν στην Ελλάδα, ακόμη κι αν ο νυν, ο επόμενος ή ο… μεθεπόμενος υπουργός Παιδείας σκαρφιστεί ότι μπορεί να μιμηθεί το γαλλικό παράδειγμα και να… εξευρωπαΐσει τα ελληνόπουλα στο όνομα της συμπερίληψης και του ευφημισμού «Αγάπη μόνο…».

Όλα έχουν και τα όριά τους…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα