Μήνυμα για την επέτειο του «ΟΧΙ» έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης

Μήνυμα για την επέτειο του «ΟΧΙ»,απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

«Το αποφασιστικό «ΟΧΙ» στον φασισμό είναι η ιστορική απόδειξη της ανεξάντλητης δύναμης του πνεύματος των Ελλήνων, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που προσέφεραν επαρκή αντίσταση στον επιτιθέμενο», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση

«Η 28η Οκτωβρίου είναι η ημέρα του θάρρους, της ανδρείας και της εθνικής υπερηφάνειας του ελληνικού λαού.

To αποφασιστικό «ΟΧΙ» στον φασισμό είναι η ιστορική απόδειξη της ανεξάντλητης δύναμης του πνεύματος των Ελλήνων, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που προσέφεραν επαρκή αντίσταση στον επιτιθέμενο.

Το κατόρθωμα των Ελλήνων πατριωτών του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου έγινε για πάντα ένα παράδειγμα αγάπης για την πατρίδα τους, το κλειδί για τη μελλοντική ευημερία της Ελλάδας.

Σήμερα, στεκόμαστε μπροστά στη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για τα αιώνια ιδεώδη της ελευθερίας, εκείνοι που με ατέλειωτη υπομονή και θάρρος πέρασαν από όλες τις δοκιμασίες του πολέμου. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε την ευθύνη μας για το απαραβίαστο της εθνικής κυριαρχίας, αποτρέποντας οποιεσδήποτε εκδηλώσεις επιθετικότητας και αιματοχυσίας, για τη διατήρηση της ειρήνης στη γη.

Πρέπει σταθερά, όπως και πριν από 78 χρόνια, να πούμε το «ΟΧΙ» στις σύγχρονες απειλές της τρέχουσας παγκόσμιας τάξης, να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε την επόμενη γενιά να οικοδομήσει μια νέα, ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας».

Ιβάν Σαββίδης».

Διαβάστε επίσης