Μήνυμα των “53” στον Τσίπρα μέσω Τασίας

"Υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ πριν από αυτόν θα υπάρξει και μετά" δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή

Ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν σήμερα οι “53” του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της πρώην υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, επειδή ως αντιπρόεδρος της Βουλής διόρισε την κόρη της.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου εμφανίστηκε σε εκπομπή του Σκάι κι άφησε άφωνους τους παρουσιαστές, όταν είπε την ατάκα «υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ και πριν τον Τσίπρα, και προφανώς θα υπάρχει και μετά τον Τσίπρα». Η απάντηση της κ. Χριστοδουλοπούλου ήρθε σε σχόλιο των δημοσιογράφων ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4%, και άλλα ποσοστά θα έχει χωρίς αυτόν. Μάλιστα προσέθεσε πως «αυτό για τα ποσοστά δεν το ξέρει κανείς».

Η ίδια επέμεινε ότι είναι μύθος η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι  «προς το παρόν οι προερχόμενοι από ΠΑΣΟΚ είναι στην ΚΟ της Ν.Δ. δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα». Και επέρριψε τις ευθύνες στο ΚΙΝΑΛ για την ΠΑΣΟΚοποιηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΚΙΝΑΛ, που πάει πολύ χάλια σε ποσοστά, διακινεί αυτό το μύθο…  έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τους ψηφοφόρους και θεωρεί ότι τους πήραμε εμείς αρά είμαστε κλέφτες» παρατήρησε σκωπτικά.

Πάντως η πρώην υπουργός προς το τέλος της συζήτησης, προφανώς για να μαλακώσει την πρώτη τοποθέτηση της εξήρε την συμβολή του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «χαρισματικό ηγέτη που έχει απλότητα στην επικοινωνία που λειτουργεί στην κοινωνία. Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός».

Για το λιάζονται

Για την περίφημη φράση της «λιάζονται και εξαφανίζονται» που είχε αναφέρει ως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι «έχουν απομονώσει τη φράση, που δεν εξηγούν μάλιστα γιατί είναι πολύ κακή και γιατί λειτούργησε ως κάλεσμα στους μετανάστες και πρόσφυγες το 2015». «Είναι αστεία πράγματα ότι τούς έλεγα ‘’ελάτε’’, κι ο άλλος από το αχανές Αφγανιστάν το μάθαινε. Είναι για γέλια» παρατήρησε.

«Επειδή έχω χιούμορ, γιατί κάποιοι πολιτικοί δεν έχουν χιούμορ, όταν είχε γεμίσει η Αθήνα, τα πάρκα, με πρόσφυγες που δεν είχαν να κοιμηθούν με ρωτά ένας δημοσιογράφος τι κάνουν στην πλατεία Ομόνοιας, στη μέση της μεγάλης ροής, και τού είπα κι εγώ ‘λιάζονται’ επειδή θεώρησα ότι ήταν άσχετη ερώτηση» τόνισε. «Είναι κλειστά τα σύνορα πώς να εξαφανιστούν τώρα;» διερωτήθηκε.

 

Διαβάστε επίσης