«Μηνύματα» έστειλε ο Σαββίδης στην κυβέρνηση

Ενώ το Σαββιδοτεχνείο τα παίζει όλα για όλα για την υπόθεση του μυστικού γάμου ΠΑΟΚ - Ξάνθης, ο Ιβάν στριμωγμένος καθώς είναι επικαλείται και πάλι τον λαό του ΠΑΟΚ, ενώ δεν λέει τίποτα για τη ταμπακιέρα τη στιγμή που ο Βασίλης Γκαγκάτσης κινεί τα νομικά νήματα και όχι μόνο

Δεν πλήττεις ποτέ με το ποδόσφαιρο, ρε φίλε.

Ποια πολιτική τώρα και παπαριές. Μία δεν πιάνει η πολιτική μπροστά στο ποδόσφαιρο. Βγαίνουν στα κανάλια οι πολιτικοί και μιλάνε. Σάμπως τους ακούει κανένας; Τα ίδια και τα ίδια. Εσείς κι εμείς.

Αυτός ο Γιαννούλης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σαν το μάινα, αυτό του πουλί που επαναλαμβάνει το όνομά του. Ξέρεις από πριν τι θα πει. Καμία νέα αισθητική στην ομιλία, καμία καινούργια ιδέα. Τα ίδια και τα ίδια.

Αλλιώς είναι το ποδόσφαιρο. Σε όλες τις επιστήμες, όχι μόνο στη μπάλα. Πάρε για παράδειγμα το Σαββιδοτεχνείο. Άπαξ και οι δικηγόροι του Ιβάν παίρνουν φερ’ επείν δέκα ευρώ μισθό, οι Σαββιδοτέχνες αξίζουν για εκατό, και λίγα σου λέω. Κι ας μην είναι νομικοί.

Πλάκα κάνουμε τώρα; Ο Ιβάν έκατσε επάνω στο παγωτό με την Ξάνθη. Μάλιστα. Και κάθεσαι εσύ τώρα και λες, τι καινούργιο θα γράψουνε οι Σαββιδοτέχνες για να ταΐσουνε αγριόβρωμη στον λαό του ΠΑΟΚ. Το σανό τελείωσε, άρχισαν άλλα χορταρικά.

Έτσι είναι. Ψάχνεται το Σαββιδοτεχνείο. Ψάχνει να βρει ψύλλους στ’ άχυρα και τους βρίσκει. Και βελόνι στη Βενετιά θα βρούνε αυτοί, ρε, τους βγάζω το καπέλο και χωρίς πλάκα τώρα.

Να σ’ το εξηγήσω. Ο Σαββίδης είναι στριμωγμένος. Ελλάδα είναι, σου λέει, κάνω ό,τι γουστάρω. Και φτάνει η υπόθεση στην ΕΕΑ. Μάλιστα. Ψάχνει το Σαββιδοτεχνείο όλους τους δικηγόρους Αθήνας και Θεσσαλονίκης για να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα πει ότι δεν τρέχει τίποτα, όλα νόμιμα είναι του Ιβάν.

Άλλος δικηγόρος λέει ότι η ΕΕΑ δεν είναι αρμόδια να κρίνει την καταγγελία του Ολυμπιακού. Είναι θέμα της ΕΠΟ, σου λέει. Του δικού μας του Γραμμένου, δηλαδή. Ο αθλητικός εισαγγελέας είναι αυτός που πρέπει να κρίνει κι όχι ο Τζουλάκης της ΕΕΑ, σου πετάει ο άλλος.

Μύλος. Ποιος είναι ο αρμόδιος να κάνει την έρευνα. Κι ένας τρίτος σου λέει, εδώ έχουμε να κάνουμε με χωράφι, όχι με την ομάδα. Πουλήθηκε ένα χωράφι μ’ ένα κτίσμα μέσα, δεν έγινε και τίποτα το τραγικό. Λες και κρατάνε την τραγιάσκα ανάποδα να πέσει μέσα το λιλί.

Χαμός. Αυτό θα γίνει. Μόλις κάνει την έρευνα η ΕΕΑ, θα κάνουν αίτημα ότι είναι άκυρη, λόγω αναρμοδιότητας, οι δικηγόροι. Και μετά, κόντρα μπάσο και πινέλο, μία από τα ίδια.

Όλο και καμία αναβολή θα βρεθεί στον δρόμο, πάει για την επόμενη σεζόν η δουλειά. Έτσι υπολογίζουνε οι Σαββιδοτέχνες. Κι ας είναι έτοιμος ο Αναστόπουλος να μπουκάρει στην ΕΕΑ που δεν βγάζει αμέσως την απόφαση.

Πάμε παρακάτω. Για την ουσία, βέβαια, κανένας δεν μιλάει. Ποια ουσία και παπαριές, ρε. Αυτή είναι η ουσία; Ποιος ασχολείται με την ουσία στην Ελλάδα, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Με τις ουσίες και τα οινοπνεύματα ασχολούνται στην Ελλάδα.

Θα κάτσει το Σαββιδοτεχνείο με τα έγγραφα ν’ αποδείξει ότι ο Ιβάν είναι αθώος σαν τα περιστέρια στον Λευκό τον Πύργο; Πλάκα κάνουμε τώρα; Δουλειά του Σαββιδοτεχνείου είναι να πουλήσει παραμύθι ότι πάνε να μας φάνε τον λαοπρόβλητο ηγέτη, που μας πήρε το νταμπλ.

Πάρε παράδειγμα το ΟΡΕΝ. Βγαίνει ένας Βασιλάρας να πει τις ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό. Και λέει ότι σήμερα είναι επέτειος του Παπουτσέλη. Τότε σ’ ένα ματς στο «Καραϊσκάκης» ο Παπουτσέλης είχε δώσει πέναλτι στον Ολυμπιακό έξω από την περιοχή.

Μάλιστα. Και μόλις λέει αυτή την κουβέντα ο Βασιλάρας, πέφτει το βίντεο με τη φάση. Κατάλαβες τώρα, μάστορα; Έτοιμο το είχαν το βίντεο, δεν το ετοίμασαν εκείνη τη στιγμή στο τσακ μπαμ. Και μετά, πλακώσανε οι Σαββιδοτέχνες.

Μέχρι και τον Γιαννακόπουλο ρωτήσανε για τον Παπουτσέλη. Άλλα αντ’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα. Λες και τον βγάζεις στον αέρα τον Γιαννακόπουλο ανά πάσα ώρα και στιγμή και, αντί να τον ρωτήσουνε τι γίνεται με τόσα θέματα που τρέχουνε, τον ρωτούσανε για παπαριές.

Ο Γιαννακόπουλος μιλούσε για το γήπεδο στον Βοτανικό και τον διέκοψαν να τον ρωτήσουνε για τον Παπουτσέλη, για μία φάση που έγινε πριν από 25 χρόνια.

Έτσι είναι. Αντι-Ολυμπιακό θα πουλήσουμε, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Μαλάκες είμαστε να πούμε κουβέντα για τον Γραμμένο που πήγε να  περάσει διάταξη να επιτρέπεται η πολυϊδιοκτησία; Άσε, να το πει κανένας άλλος. Εμείς αγριοβρώμη πουλάμε στον λαό του ΠΑΟΚ.

Ή μήπως θα πούνε ότι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε ένα ντέρμπι φέτος κι ο Λουσκέκου τα καθάριζε όλα σαν αυγό. Ο Λευτεράκης ο Δουξ Λαβρέντι Μπέρια του Σαββιδοτεχνείου, σου λέει ότι την Ξάνθη την κερδίσαμε πιο δύσκολα απ’ ό,τι τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Το ’βγαλε το μεροκάματο. Το παλικάρι είναι κατ’ ευθείαν γι’ αυτόν τον Τούρκο τον Ατζούν Ιλιτζαλί, που έστησε το «Surviror» …

Έτσι είναι. Ο Δουξ είναι υπεύθυνος επικοινωνίας του οργανισμού ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Μια φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ένα μαύρο T-shirt που κάτι γράφει επάνω. Αξούριστος, αλλά όχι με στυλ το σημερινό. Βαριέται, φαίνεται, να ξυρίζεται. Τον βλέπεις, δηλαδή, και λες ότι πρέπει να είναι ντελιβεράς το παλικάρι.

Άλλο θέλω να σου πω. Βλέπεις αυτούς που κάνουνε την επικοινωνία στην Ευρώπη, άντρας είναι, γυναίκα είναι, φιγουρίνια. Μοντέλα. Με το κουστούμι το σύγχρονο και τα ρέστα.

Βλέπεις αυτή την Τατιάνα Στοΐκοβιτς του Ερυθρού Αστέρα και σε πιάνει πυρετός από την ομορφιά της και το στυλ της. Με την ευγένειά της, τις ξένες γλώσσες της, τη γλυκύτητά της. Βάλε δίπλα τον Λευτεράκη με την Τατιάνα. Η «Αρχόντισσα και ο αλήτης» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τώρα, θα πεις, σάμπως ξέρει ο ΠΑΟΚ τίποτα από Ευρώπη, για να δει κι ο Δουξ της Μενεμένης και Κορδελιού πώς ντύνονται και συμπεριφέρονται οι εκπρόσωποι επικοινωνίας; Μόλις βγει για την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ επί Σαββίδη, ξαναγυρίζει πίσω.

Ξεφύγαμε, όμως. Οι Κόλκες κι οι Βασιλόπουλοι σου λένε ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται χτυπήματα κάτω από τη μέση. Εκείνη η απόφαση του Σκουτέρη, βέβαια, ήταν απόφαση πάνω από τη μέση. Άσε το άλλο, ότι ο Φερέιρα ακόμα μαθαίνει την ομάδα.

Τι θα πει «ακόμα μαθαίνει την ομάδα» ο Πορτογάλος; Μαθηματικά είναι η ομάδα ή φυσική και χημεία και μαθαίνει τους τύπους; Και στο φινάλε, ας του μάθουνε αυτοί οι Κόλκες και οι Βασιλόπουλοι για τους παίκτες. Τόσα χρόνια Σαββιδοτέχνες είναι, απ’ έξω κι ανακατωτά την ξέρουνε την ομάδα.

Και τώρα που το θυμήθηκα, ο Άμπελ ήξερε ότι ο Πασχαλάκης θα έπαιζε σ’ αυτό το βίντεο κλιπ της Ειρήνης Παπαδοπούλου; Ο Ιβάν το ήξερε; Ή μόνο ο μικρός Γιωργάκης; Ερώτηση κάνω. Πάντως έχει γούστο στις γυναίκες ο πορτιέρο. Το ίδιο βέβαια και η τραγουδίστρια.

Να σ’ το σοβαρέψω. Ο Ιβάν το πάει καλά το πράγμα με την πατατιά που έκανε. Όλα καλά. Άπαξ και στην υπόθεση μπήκε ο Βασιλομπίλαρος ο Γκαγκάτσης, πάει και τελείωσε. Λίρα διακόσια ο κύριος. Έγκριτος νομικός είναι ο Μπιλάρας. Απ’ εκεί πήρε κι ο Μάκης. Του εμφύτευσε όλο το πνεύμα και τη γνώση στο κεφάλι.

Ο Βασίλης κινεί τα νήματα και νομικά και επικοινωνιακά. Το ξέρει το έργο καλά. Κι όχι ότι είναι τίποτα κακό. Τη δουλειά του κάνει. Νομικός είναι. Και στα μέσα και στα έξω. Στα χέρια του παίζει τους κανονισμούς ο Βασιλομπίλαρος, ξέρει και τις πόρτες και τα παράθυρα. Έχει και καλή άποψη για τις νομικές γνώσεις της Σουλούκου.

Ο Ιβάν έχει προετοιμαστεί για όλα. Αυτό σου λέω εγώ. Ακόμα και για αθώωση. Άπαξ και γίνει το πατατράκ, είναι όλα δρομολογημένα. Κι όχι μόνο αυτά, αλλά έστειλε και μηνύματα στην Αθήνα. Ότι έχει έναν ολόκληρο λαό πίσω του και τα ρέστα.

Κουβέντα δεν λέει για την ταμπακιέρα, όμως. Όπως σ’ το λέω. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έστειλε μηνύματα και στους βουλευτές της Θεσσαλονίκης. Να μη μιλάνε. Κι άντε, αυτοί της ΝΔ της κυβέρνησης είναι ό,τι πει η Δικαιοσύνη, σου λένε.

Αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τραβάνε μεγάλο ζόρι που δεν μπορούν να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να κάνουν διαγγέλματα ότι ο Μητσοτάκης πάει να καταστρέψει τον ΠΑΟΚ.

Μόνο αυτός ο Τριανταφυλλίδης μίλησε μια φορά και το ’κοψε μαχαίρι. Ούτε η Κατερίνα η Νοτοπούλου, ούτε ο Φάμελλος, ούτε ο Γιαννούλης. Μεγάλη ήττα θα φάνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι όταν μπει μπροστά το γήπεδο της Τούμπας. Μέχρι τότε, τουμπέκα.

Τώρα θα πεις, τι δουλειά μπορεί να έχει μια δικαστική απόφαση με την κυβέρνηση είναι άλλο θέμα. Όχι ότι οι κυβερνήσεις σφυρίζουνε κλέφτικα με τη Δικαιοσύνη, δεν λέω αυτό το πράγμα. Δεν είναι όλοι οι δικαστές του χεριού τους. Αυτό σου λέω εγώ.

Και τώρα, που το θυμήθηκα, στις εκλογές για τους δικαστές στα όργανα του ποδοσφαίρου, ο Σαββίδης που ακριβώς κινήθηκε; Χαίρετε.

Στο στόχαστρο ο Καρυπίδης, κατάθλιψη ο Αυγενάκης

Ο Καρυπίδης του Άρη έκανε δηλώσεις στο κανάλι του Μαρινάκη για τη γνωστή υπόθεση που ο ΠΑΟΚ φέρεται να άλλαξε βέρες με την Ξάνθη.

Και του την έπεσε σύσσωμο τα Σαββιδοτεχνείο. Πρώτος και καλύτερος ο μικρός Γιωργάκης: «Ωραία η συνέντευξη από τον περήφανο πρόεδρο της πόλης. Σε οικείο περιβάλλον», ενώ προσθέτει τη φράση: «Άντε μπες πίσω στην τρύπα σου».

Λέω εγώ τώρα, μήπως ο μικρός Γιωργάκης ξέρει τι έκανε ο Ιβάν για να μη βρεθεί ο Καρυπίδης σε «οικείο περιβάλλον;» Αν δεν ξέρει, ας ρωτήσει τον μπαμπά του, μήπως εκείνος κάτι γνωρίζει.

Και μετά ο instaGiorgis χτύπησε μια ακόμα, instastory: «Βρε, τι πίνουν και βλέπουν φαντάσματα. Παντού πόλεμος, FBΙ, εξωγήινοι».  Ο μικρός Γιωργάκης δεν έγραψε ποτέ τις λέξεις Σαλαπατζίδης, Χαλαβαζής, Πανόπουλος, Συγγελίδης. Πρώτη φορά ακούει αυτά τα ονόματα. Κι ο Αυγενάκης πάει για βαριά κατάθλιψη που ο μικρός Γιωργάκης τον αγνοεί μια βδομάδα τώρα… Τυχαίο;

Ο Κάκος κάτι θα ξέρει από πιέσεις

Ο Τάσος Κάκος είπε μεγάλη κουβέντα. Ο μίστερ των 8.000 ευρώ τον μήνα μιλώντας για τη διαιτησία του Φωτιά στο ματς του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, είπε ότι ο Φωτιάς δεν έδωσε πέναλτι στον ΠΑΟΚ, επειδή πιθανόν να δέχτηκε πιέσεις.

Η φάση είναι καθαρή, ο Φωτιάς έπρεπε να δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Κάκος το τερμάτισε. Δεν το έδωσε επειδή δέχτηκε πιέσεις. Φυσικά, ο Τάσος πέτυχε αυτό που ήθελε, για το μεροκάματο. Αν αύριο τον τραβήξει κανένας εισαγγελέας για καφέ, τι θα του πει; Ότι έτσι εκτιμώ και δεν με πιάνει αν θίγω τον Φωτιά;

Όχι βέβαια. Την ουρά του στα σκέλια θα βάλει. Συγγνώμη θα ζητήσει. Εκτός κι αν ξέρει κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος. Ότι πράγματι τον πίεσαν τον Φωτιά. Όλα αυτά ο εισαγγελέας τα βρίσκει στο πιτς φυτίλι.

Μπορεί  και να πάει ο ίδιος να το καταγγείλει. Διόλου απίθανο. Αυτός ξέρει από πιέσεις, από τότε που ήταν διαιτητής. Δεν τις δεχόταν ποτέ, βέβαια. Μόνο τις ξέρει.

 

Διαβάστε επίσης