Μηνύσεων συνέχεια για τις πυρκαγιές στο Μάτι

Μία-μία παίρνουν σειρά οι μηνύσεις πολιτών για της φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Μετά την πρώτη μήνυση του απόστρατου Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη, που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά το πρωί της Δευτέρας, και την πρόθεση πολιτικών στελεχών να κάνουν το ίδιο (βλέπε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Νικολόπουλος), ακόμη ένας πολίτης στρέφεται εναντίον των φερόμενων ως υπευθύνων της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iapopsi.gr, το δικηγορικό γραφείο Φούσα έχει πάρει εντολή να καταθέσει μήνυση κατά της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη αλλά και στα υπόλοιπα στελέχη της, στον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητώντας να ερευνηθούν εάν έχουν διαπραχθεί κακουργηματικές πράξεις της έκθεσης σύμφωνα με το άρθρο 306 του ποινικού κώδικα.

Ειδικότερα το άρθρο 306 του Π.Κ προβλέπει:

  • 1. Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
  • 2. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα: α) βαριά βλάβη στην υγεία του, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών· β) τον θάνατό του, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον έξι ετών.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ενδεχόμενη καταδίκη για το αδίκημα της έκθεσης θα επιφέρει στους καταδικασθέντες δεκάδες χρόνια κάθειρξης δεδομένου του πλήθους των νεκρών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα