Μήνυση κατά της Σοφίας Νικολάου από τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Σπίρτζης, Πολάκης και Ξανθόπουλος κατηγορούν τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής ότι εν μέσω πανδημίας προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου, έχει γίνει κατά καιρούς κόκκινό πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα αυτή η πολιτική κόντρα λαμβάνει και τη μορφή της δικαστικής διαμάχης.

Κι αυτό διότι τρεις τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη), ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης) και ο Παύλος Πολάκης (Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης) κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του κυβερνητικού στελέχους, κατηγορώντας την για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σε δηλώσεις τους οι μηνυτές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για συμβάσεις απευθείας αναθέσεων ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας (χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κ.λπ.) κατά την περίοδο της πανδημίας από τις οποίες το Δημόσιο έχει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους ζημιωθεί.

Σύμφωνα πάντα με τους τομεάρχες του κόμματος σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

Η μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα