«Μισθοί και συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά»

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, για την καταβολή μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο.

Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, ξεκαθαρίζει ότι «η κυρία Παναρίτη διευκρίνισε ότι αυτό έγινε πριν το 2015. Αυτό έγινε την περίοδο του 2014». Στην περίπτωση που του ζητηθεί να κόψει έστω και ένα ευρώ σε συνδυασμό με τις πιέσεις στο ενδεχόμενο «παγώματος» στην καταβολή μισθών και συντάξεων ο κ. Ρωμανιάς απάντησε «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ζητήσει οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας στην κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κάθε υπουργό που θα θέσει τέτοιο ζήτημα».

Σε ερώτηση για το εάν θα έβαζε το χέρι του να κόψει μισθούς και συντάξεις απάντησε κατηγορηματικά «καλύτερα να το έκοβα». Σε ότι αφορά στις συντάξεις διευκρίνισε ότι «θα καταβάλλονται κανονικά. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά από 5-10 χρόνια. Το σύστημα το πήραμε παραλυμένο. Υπάρχει ανάγκη ανάτασης των δημοσίων ταμείων». Τέλος, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαβεβαίωσε ότι τον Απρίλιο οι συντάξεις του Μετοχικού θα πληρωθούν κανονικά, ενώ «από το Μάιο βλέπουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα