ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: “Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει στην πράξη”

«Θεωρώ ότι αν δεν υπάρξουν οι 151 θα καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση στην πράξη, δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τη συνοχή της αν δεν έχει τη δεδηλωμένη», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, αν ο μικρός κυβερνητικός εταίρος άρει τη στήριξή του, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε, όπως και ο κ. Τσίπρας, ότι η ίδια η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αν χάσει τη δεδηλωμένη. Αυτό προτάσσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα», είπε. Σημείωσε, δε, για την πρόκληση της κυβέρνησης προς την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής ότι «επειδή για να περάσει η πρόταση εμπιστοσύνης θέλει 151, ενώ για να μην περάσει η πρόταση μομφής θέλει 150, φαίνεται ότι δεν υπάρχει 151ος και γι’ αυτό γίνεται όλη αυτή η συζήτηση». «Αλλά», συνέχισε, «μία κυβέρνηση που δεν έχει 151 βουλευτές, δύο φορές έχει συμβεί στη μεταπολίτευση το κυβερνών κόμμα να μην έχει 151 βουλευτές και στις δύο περιπτώσεις πήγαμε άμεσα σε εθνικές εκλογές, αυτό είναι το δημοκρατικό προηγούμενο και αυτό πρέπει να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας, είτε έχει 151 και συνεχίζει να κυβερνά, είτε δεν έχει και πάει σε εκλογές, αυτό σημαίνει δεδηλωμένη και δημοκρατία».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα στήριζε δεύτερη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε: «Δεν είναι ακόμη ώρα να συζητήσουμε για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Με νηφαλιότητα, όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή, η Ν.Δ. θα συζητήσει εσωτερικά, όπως προβλέπουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, και θα καταλήξουμε σε μία πρόταση για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι νωρίς να μπαίνουμε σε μία συζήτηση για πρόσωπα για μία εκλογή που θα γίνει σε 12 μήνες».

Διαβάστε επίσης