Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ελάτε να κοινωνήσετε, δεν κολλάμε επειδή είμαστε πιστοί»

Απίστευτες δηλώσεις από τον Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλο την ώρα που η περιοχή βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown

Την ώρα που η Κοζάνη βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown (το πρώτο στην Ελλάδα) λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού της φορτίου οι πολίτες πρέπει να είναι αρκετά προσεχτικοί ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση με τον νέο κορωνοϊό.

Όμως σε μία άκρως αντίθετη των περιστάσεων δήλωση προέβη ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Πάυλος, το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας.

Κατά τον Μητροπολίτη, ο κορωνοϊός δεν πάει στις χώρες που έχουν… πιστούς και σε αυτές τις χώρες οι θάνατοι είναι λιγότεροι. «Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ, ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε, καλώντας τους πιστούς, να πάνε τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους να κοινωνήσουν «από την ίδια λαβίδα». «Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο – Οι επίμαχες δηλώσεις μετά το 2:29:00

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα