Μητσοτάκης: Αρχίζουμε τη συζήτηση με τους Θεσμούς για το πλεόνασμα – Θέλουμε τη στήριξη του ΔΝΤ

Σαφές μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πάνελ του Atlantic Council στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2021, ενώ ζήτησε και τη στήριξη του ΔΝΤ.

«Ο στόχος του 3,5% για το πλεόνασμα αφορά σε άλλη εποχή. Ήταν χρήσιμο εργαλείο όταν οι δανειστές δεν είχαν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.Τώρα δεν ισχύει αυτό. Θα πρέπει να αλλάξει από το 2021. Αρχίζουμε τη συζήτηση με Θεσμούς.
Θέλουμε υποστήριξη ΔΝΤ και συνεχίζουμε συζήτηση με Ευρώπη. Το 80% του υπέρ πλεονάσματος θα πάει σε μειώσεις φόρων και το υπόλοιπο σε στήριξη φτωχότερων» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων λέγοντας: Θέλουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις όχι επειδή μας πιέζει το ΔΝΤ αλλά επειδή της πιστεύουμε».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα και στους Αμερικανούς επενδυτές, τονίζοντας ότι «ψάχνουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και νομίζω σύντομα θα έχουμε νέα», ενώ τόνισε ότι χωρίς το πολιτικό ρίσκο, η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός για επενδύσεις στον τουρισμό, στην αγορά ακινήτων, στην ενέργεια αλλά και ως διαμετακομιστικό κέντρο.

Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στάσης απέναντι στις ΗΠΑ, κάτι που -όπως είπε- δεν συνέβαλε στην ενίσχυση των σχέσεων. «Το κόμμα του οποίου είμαι περήφανος να ηγούμαι εργάζεται για την σχέση αυτή» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης