ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Εμείς έχουμε τον Κικίλια κι αυτοί τον Πολάκη»

Στην σύγκριση του υπουργού Υγείας με τον παραβατικό κρητικό θα επιμείνει ο πρωθυπουργός για να απαξιώσει την πρόταση του Τσίπρα για οικουμενικό υπουργό

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη. «Θα στηριχθεί ο Βασίλης Κικίλιας, όσο ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να φωνάζει», λέει πηγή του Μαξίμου για την ξαφνική απόφαση να ενημερώνει για τον κορωνοϊό και ο υπουργός Υγείας, μαζί με τους επιστήμονες και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Η παρουσία στην ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια είναι η ξεκάθαρη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα και την… απίθανη πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Κάτι που δίνει πόντους στον Βασίλη Κικίλια, αλλά προσφέρει κι ένα τεράστιο όπλο στην μάχη της Βουλής (η συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη και όχι σήμερα λόγω της επίσκεψης του Αιγύπτιου πρόεδρος Αλ Σίσι). Και το όπλο αυτό είναι η σύγκριση του πάντα μετρημένου και σοβαρού Κικίλια με τον Παύλο Πολάκη (μετέχει και διαφημίζει σε κορωνοτσιμπούσια), τον οποίο στήριξε ο Τσίπρας κατά την συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του Star.

Το δίδυμο Τσίπρα-Πολάκη θα έχει την τιμητική του την Πέμπτη στην Βουλή

Σύγκριση με τον Πολάκη

Ο Πρωθυπουργός και σημειολογικά στέλνει το μήνυμα και προς τους πολίτες να μην δίνουν σημασία στα λόγια του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό τον λόγο και ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Το βασικό πρόβλημα στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχει Αντιπολίτευση. Έχει Υπουργό Υγείας, ο οποίος φέρνει σε πέρας το έργο του με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είναι ότι δεν πρόκειται για μια πολιτική πρόταση. Είναι μια πρόταση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Θα κρίνουν, δηλαδή, οι πολιτικοί αρχηγοί ποιο είναι το επίπεδο της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα; Είναι δεδομένο. Κι αυτό αποτυπώνεται από τις εισηγήσεις των ειδικών και υπεύθυνα η Κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις της και προχωρά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, που δεν μπαίνουν ποτέ σε καμία ζυγαριά».

Το ραντεβού της Πέμπτης στη Βουλή

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό η συζήτηση στην Βουλή την Πέμπτη αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το κοινοβούλιο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας εν μέσω πανδημίας και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η συζήτηση δεν θα περιοριστεί μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα ανοίξει η κουβέντα και στην οικονομία και στα θέματα παιδείας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα