Μητσοτάκης: «Ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη η αποστολή όπλων στην Ουκρανία»

Ανοιχτός σε συνάντηση με τον Ερντογάν δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αποστολή εκ μέρους της Ελλάδας όπλων στην Ουκρανία, καθώς όπως τόνισε «δέχεται επίθεση μια ελεύθερη χώρα».

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Alpha σημείωσε ότι η Ελλάδα έπραξε το σωστό λέγοντας ότι η ΕΕ αποφάσισε να παράξει αμυντικό υλικό και σημείωσε με το βλέμμα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο:

«Με ποια ηθική υπόσταση και ανάστημα θα ζητούσαμε εμείς ανάλογη βοήθεια αν βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση; Έπρεπε να συνταχθούμε γρήγορα και χωρίς αστερίσκους. Στείλαμε ένα σήμα ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι στέλνεται και ένα ευρύτερο μήνυμα: «Λογικές αναθεωρητισμού και λογικές αποστρατιωτικοποίησης δεν έχουν θέση».                 Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η απόφαση ήταν δική του μετά από εξουσιοδότηση με το ΚΥΣΕΑ υπογραμμίζοντας ότι «δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Ότι έχουμε να πούμε το λέμε στη Βουλή» απαντώντας έτσι στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα έστειλε όπλα χωρίς να προηγηθεί εθνική συνεννόηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα